BRIO Travel Station Set

GELİŞİME KATKISI

36 ay itibariyle çocukların el-göz koordinasyonları hızla gelişmeye başlar.  Böylelikle 2 yaşa nazaran küçük objeleri daha rahat kavrarlar ve ince motor becerileri gözle görülür şekilde artış gösterir. Bu dönemde çocuklara, motor becerilerini destekleyici oyunlar sunmak, gelişimlerine büyük katkılar sağlar. 

BRIO tren seti, çocuklarımızın ince motor gelişimlerine yardımcı olmakla beraber, matematik becerilerini destekler; sosyal ve duygusal gelişimlerine destek olur.

Özyönetim Becerileri:

İnce kas becerileri: Küçük nesneleri toplama, dizme, takıp çıkarma becerilerini destekler. Nesneleri bir araya getirerek yeni şekiller oluşturma olanağı tanır. El-göz koordinasyonunu destekler.

Sosyal Beceriler:

İşbirliği yapma: Paylaşma ve sıra bekleme gibi temel sosyal davranışlar konusunda pratik yapmasını sağlar.

Düşünme Becerileri:

Kavrama: Yüksek ve alçak, hızlı ve yavaş gibi kavramlarla tanıtır.  İtme, çekme, kuvvet verme durumlarındaki hareketi öğrenme fırsatı sağlar.

Nasıl oynanır? 

Kutuyu dıştan inceleyin. İçinden kaç parça çıkacağını çocuğunuzla beraber okuyun. Bu parçaların neler olabileceği ve kuracağınız oyunun kurgusu üzerine sohbet etmeye başlayın.

Kutuyu açtıktan sonra parçaları tek tek sayın ve aynı amaca hizmet edenleri gruplayarak ayırın. Modeli beraber inceleyin ve uygun birleştirmeleri yaparken doğru parçayı bulması için çocuğunuza zaman verin. 

Seyahat üzerine sohbet edin; çocuğunuza trenle gidilebilecek şehirlerden bahsedin. Kendisi bir bavul hazırlamak istese içine neler koyacağını sorun; alınacak eşyalar üzerine birlikte fikir yürütün. Trafik kuralları, araç-yaya ilişkileri, bu istasyon gibi trafiğe açık yerlerde güvenliğini nasıl sağlayacağı üzerine birlikte fikir yürütün.

Son olarak, sizlerin de son derece keyif alacağı tren yolu ile oynarken, paylaşmanın ve sıra beklemenin önemi hakkında sohbet etmeyi ihmal etmeyin.

Kurulum bilgileri

NOT: Resimdeki modeli ebeveyn olarak siz kurmadan önce, oluşturması için çocuğunuza fırsat tanıyın.