moritoys Giant Blocks

GELİŞİME KATKISI

54 bloktan oluşan Giant Blocks bünyesinde 3 farklı oyunu barındırır: jenga, domino ve yapı-inşa oyunu. Dev jenga ile blokları dikkatle çekerek kulenin tepesine yerleştirirken çocukların el-göz koordinasyonları ve uzun süreli konsantrasyonları gelişecek. Dev domino ile inşa ettikleri yapıyı deneme-yanılma yöntemiyle tek hamlede devirmeye çalışırken ise problem çözme becerilerinin nasıl geliştiğine şahit olacaksınız! Oyunun en keyifli kısmı dev yapıları inşa ederken de ince motor becerileri desteklenecek, kurguları tasarlarken yaratıcılıklarını konuşturacaklar.

PYP DİSİPLİNLERÜSTÜ BECERİLERE KATKISI

Düşünme Becerileri:

Kavrama: Parçaların dengede durma biçimlerini kavrar.

Analiz: Jenga oyununda hamle yaparken kulenin yapısını ve denge öğelerini analiz eder.

Sentez: Yapı blokları ile inşalar kurgularken bir bütün yaratmak üzere parçaları farklı şekillerde birleştirmesi, yeni şeyler yaratması, tasarlaması, geliştirip yenilikler çıkarması beklenir.

Özyönetim Becerileri:

İnce kas becerileri: Parçaları üst üste ve yan yana dizerken tutma, koyma, denge sağlama gibi hareketlerle kas gelişimini destekler.

Yer bilinci: Parçaları modellerde bulunana uygun ya da zihnindeki tasarıma göre konumlandırarak bir bütün yaratır.

Sosyal Beceriler:

Grup halinde karar alma: İnşaları grup halinde kurgulaması halinde hedef ve yollar kurgulanırken diğer oyuncuları dinlemesi, fikirleri tartışması, fikir birliğine ulaşmaya çalışması ve ulaşması beklenir.

NASIL OYNANIR?

mortitoys Giant Blocks çok amaçlı olarak tasarlanmıştır. Oyunculara 3 farklı oyunu dev boyutlarda oynama şansı sunar:

Dev Jenga Oyunu 

 

Bloklar şekildeki gibi üçerli olarak üst üste konur. Her oyuncu sırayla kuleden bir blok çeker ve çektiği bloğu kulenin en üzerine yerleştirir.

Amaç bloğu çekerken ve kule üzerine yerleştirirken kuleyi devirmemektir. Yaptığı hamle sırasında kuleyi deviren oyuncu oyunun kaybedeni olur.

Klasik Jenga oyununa biraz heyecan katmak isterseniz oyunculara dokunduğu ilk bloğu çekme kuralı getirebilirsiniz.

 

Domino Kurmak mı daha eğlenceli yıkmak mı? İçinde strateji, planlama, gözlem gibi çoklu öğeleri ve hedefe ulaşma gibi bir heyecan unsurunu barındıran dominonun en dev hali! 54 parçalı dev dominoyu bir vuruşta devirecek yapıyı ilk kim inşa edecek?

Dev yapı blokları 54 parçadan oluşan dev blokları yatay ya da dikey şekilde dizerek dilediğiniz yapıyı inşa edin. Dev bloklarla neler mi yapabilirsiniz?

  • Etrafınıza surlar ya da duvarlar örerek tek boyutlu inşalar yapabilirsiniz.
  • Kule, kale ya da ev gibi bir kapalı mekan oluşturmak isterseniz blokları etrafınızı 360 derece saracak şekilde dizebilir, sorasında da yapının içini kendinize ait hissedecek şekilde dekore edebilirsiniz. Örneğin; yastıklarla, oyuncaklarla gibi...
  • Arabalar için yol ya da park alanı inşa edebilirsiniz.
  • Oyuncak bebekler için yatak, koltuk ya da farklı yaşam alanları tasarlayabilirsiniz.
  • Oyuncak hayvanlarınız için bir habitat organize edebilirsiniz.

DİKKAT: 
Düşen blokların belirli yüzeylere zarar verebileceğini unutmayın.
Blokları fırlatmayınız.