Eğlenceli olduğu kadar faydalı: Oyun hamuru

Çocuğunuza bir oyun hamuru verin ve hayal dünyasını gözlerinizin önüne serişini izleyin. 

Oyun hamurları çocuklar tarafından çok sevilen bir oyuncaktır, çoğu okul ve kreşlerde de kullanılır. Oyun hamurları sayesinde çocuğunuz hayal dünyasındakileri yansıtabilir; şekiller, hayvanlar, yiyecekler, evler ve çok daha fazlasını yaratabilir. Bu nedenle çocuklar uzun saatler boyunca hamur oyunlarıyla vakit geçirebilir, bu kadar çok vakit geçirdikleri bir oyuncağın eğitici olması da çocuğun geçişimi için büyük bir avantajdır. Çocuğunuza bir oyun hamuru verin ve hayal dünyasını gözlerinizin önüne serişini izleyin. Ayrıca hamurların renkleri, hamur kalıpları, hamur matları ve damgalar sayesinde bu oyun daha eğitici bir hal alır ve çocuğunuz için bir çok fayda sağlar, bu faydalardan bazılarını aşağıda açıkladık.

 

1.İnce motor becerileri geliştirir: Minik elleri güç kazanıyorlar.

Çocuklarınız oyun hamurunu farklı şekillerde şekillendirirken, aslında minik elleri de güç kazanıyorlar. Hamuru ezme, yuvarlama, düzleştirme ve daha fazlası; çocuklarınızın kalem tutmak veya makas kullanmak gibi gelecekte faydalı olacak ince motor hareketler için ellerinde kullanılacak kasları geliştirmelerine yardımcı olur.

2.El-göz koordinasyonunu geliştirir.

Çoğu hamur oyunu setinde kalıp, damga ve mat gibi farklı aletler bulunmaktadır. Çeşitli renk hamurlarla birlikte gelen bu aletler, çocuğunuzu malzemeleri belli kurallara göre yönlendirmeye zorlayarak el-göz koordinasyonunu geliştirir.

3.Yaratıcılığı destekler

Çocukların oyun hamurundan yapabilecekleri sınırsız sayıda kreasyon vardır. Sıfırdan nesneler yaratmak, çocuklarınızı hayal güçlerini geliştirmeye ve yeni ve yenilikçi yollarla düşünmeye teşvik eder.

4.Çocuklar için sakinleştiricidir.

Stres topu gibi, oyun hamurunu sıkmak da çocuklarınızı sakinleştirmeye yardımcı olur. Ayrıca çocukların sakinleşip rahatlaması için moritoys oyun hamurlarına portakal esansı eklenmiştir. Çocuğunuz stresli hissediyorsa, onu oyun hamuru ile oynamaya teşvik edebilirsiniz!

5.Öğrenmeyi destekler: Saymayı, şekilleri ve daha fazlasını öğretmek için harika bir araçtır. 

Özellikle okuma veya matematik gibi zor konular hakkında çocukları öğrenmeye ilgilendirmek zordur. Oyun hamuru; çocuklarınıza saymayı, şekilleri ve daha fazlasını öğretmek için harika bir araçtır.

6.Sosyal becerileri geliştirir: Sosyal becerileriyle ilgili pratik yapacakları bir ortam oluşturur.

Başka çocuklarla veya yetişkinlerle birlikte oynamak ve işbirliği yapmak için çok uygun bir oyuncaktır. Çeşitli renkleri, araçları ve malzemeleri paylaşmak, birlikte tartışmak, bir konsept belirlemek ve birlikte bir şeyler üretip bu şekilde vakit geçirmek çocukların sosyal becerileriyle ilgili pratik yapacakları bir ortam oluşturmuş olur.

7.Oyun zamanını teşvik eder: Çocukların yavaşlamasına ve oyuna odaklanmasına yardımcı olur.

Günümüzde çocuklar elektronik eşyalar ile çok vakit geçirirler. Çocuklarınızın bütün gün tabletle oynamasına izin vermek yerine, onlara oyun hamuru verin ve elektroniklerden uzak zaman geçirmesini sağlayın. Oyun hamuru çocukların yavaşlamasına ve oyuna odaklanmasına yardımcı olur.