Çok oyuncak hiç oyuncaktır!

Çocukları çok çeşit oyuncakla tanıştırırken oyuncakları sürekli olarak çocuğumuzun etrafında bulundurmamalıyız.

Çocuklu ailelerin çoğu, evde oyuncak birikmesi yaşarlar. Bu birikime sadece evde fazlalık yapmaz aynı zamanda çocukların oyuncaklardan alabilecekleri verimi de kısıtlar. Fakat çocukların sürekli yeni oyuncaklarla tanışmak istemesi ve farklı oyuncakların farklı becerileri geliştirmeye olan yararını göz ardı edemeyiz. Bu yüzden çocukları çok çeşit oyuncakla tanıştırırken oyuncakları sürekli olarak çocuğumuzun etrafında bulundurmamalıyız. Bunu evde kendi oluşturacağınız belirli sürelerle oyuncak saklama ve belirli aralıklarla ortaya çıkarma planlamasıyla veya aylık oyuncak abonelik sistemleri ile çözebilirsiniz. Oyuncak abonelik sistemleri dünyanın bir çok yerinde kullanılmaktadır, buna Türkiye’deki örnek olarak moritoys Aylık Abonelik sistemimizi gösterebiliriz. Aylık oyuncak abonelik sistemlerinin avantajlarından bahsedelim:

 

1.Çocuklara ileriye dönük bilinç kazandırır: Paylaşım ekonomisini keşfederler!

Oyuncaklarının aylık olarak değiştiğini ve bu oyuncakların başka çocuklarla da buluştuğunu öğrenen çocuklar, sahip olmayıp ihtiyacın süresince kullanmayı ve paylaşmayı öğrenirler.

2.Etrafta bulunan fazla oyuncak çocuklarda odaklanma problemi yaratır.

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Toledo Üniversitesi’nde okul öncesi çocuklar üzerine yapılan araştırmada da etrafta çok fazla oyuncak olmasının çocuk için çok fazla uyaran olduğu anlamına geldiğini ve arkada açık olan bir televizyon etkisi yaprak çocuğun dikkatini belirli bir yere vermekte zorlaştırdığını, odaklanma problemleri yarattığını ortaya koymuştur. Aylık abonelik sistemleri sayesinde çocuklar o ay boyunca ellerindeki oyuncaklara odaklanabilir.

3.Çevre olan pozitif etkileri: Dünyada her sene 12 milyar adet oyuncak satılıyor, 9.6 milyarı çöpe gidiyor.

Aylık olarak oyuncakların geldiği ve bir ay sonunda yenisi ile değiştirilen abonelik sistemlerinin belki de en büyük yararı çevreye atık oluşturmamak ve dezenfekte edilen oyuncakların uzun süre boyunca kullanılmasıdır.

4.Çeşitlilik: Farklı oyuncaklar farklı becerilerin gelişmesinde faydalıdır.

Aylık abonelik sistemleri ile çocuğunuz her ay farklı özelliklere sahip, uzmanlar tarafından seçilmiş ve onları farklı açılardan geliştirecek oyuncakları deneyimlemiş olurlar.

5.Her ay değişen oyuncakları keşfetmeye daha fazla zaman ayırırlar.

Belirli bir süre boyunca etrafında belirli sayıda oyuncak bulunan çocuklar bu oyuncakları keşfetmek için uygun süreye sahip olabilirler ve oyuncaktan alabilecekleri maksimum verimi alırlar.

6.Temizlik: Bir diğer avantaj da ev temizliği ve düzeninde yarattığı pozitif etkilerdir.

Etrafta az sayıda oyuncak olması sadece çocuk için değil ebeveynler için de avantaj yaratır. Bunlardan biri de ev temizliği ve düzeninde yarattığı pozitif etkilerdir.