Lego Education Animal Bingo

Lego Education 45009 Animal Bingo: Amazon.co.uk: Business, Industry &  Science

GELİŞİME KATKISI

Erken çocukluk döneminde oyuncak seçerken, eğitici olmalarının yanında hem eğlendiren hem de akış içinde öğreten oyuncaklar seçmeye dikkat edilmeli. Birden fazla alanı aynı anda beslemeyi başaran oyuncaklar olması ise gelişimsel anlamda önem arz eder. Ancak bu işlevi gerçekleştirebilen oyuncaklar az sayıda olmakla beraber, yaşa ve gelişime uygun şekilde seçilmesi önemlidir.

LEGO Education Animal Bingo, keyifle oynanan ve aynı anda birden fazla gelişim alanını desteklemeyi hedefleyen bir oyundur. 8 kişiye kadar gruplarda oynanmayı mümkün kılan Animal Bingo, pek çok farklı yöntemle oynanabilir; hatta çocuklar kendi oyun stillerini bile geliştirebilirler!

Düşünme Becerileri:

Kavrama ve Uygulama: Farklı renk ve şekilleri tanıma ve adlandırma üzerine pratik yaptırır. Eşleştirme ve sayma yapmalarını sağlar. Görsel ayrıştırma becerilerini geliştirir.

Özyönetim Becerileri:

İnce Kas Becerileri: Nesneleri çıkarıp takma konusunda pratik yapar.

Davranış Koşulları:  Kuralları ve talimatları takip etmenin gerekliliğini keşfeder.

Sosyal Beceriler:

İşbirliği yapma: Grupla beraber işbirliği içinde oynama şansı tanır. Sıra bekleme konusunda pratik yaptırır.  Yenme/yenilme keyfini deneyimler.

NASIL OYNANIR?

Artık klasikleşmiş olan bingo oyununa yeni bir soluk getiren Lego Education Animal Bingo, Lego Education setleri arasından her çocuğun favorisi olmaya aday oyunlardan.

Oyuna başlamadan önce: Setin içinden kaç parça çıkacağını çocuğunuzla beraber okuyun. Bu parçaların neler olabileceği, oyunun nasıl oynanabileceğiyle ilgili beraber akıl yürütün. Ardından oynama şeklinin ve kuralların gösterildiği kartları beraber inceleyin. Bir oyunda kurallara uymanın önemi üzerine sohbet edin.

Kart seçimi:  Kartların her birinde yeşil ve mavi taraf bulunmaktadır. Yeşil çerçeveli taraf, basit renklerden oluşur ve çocukların şekillere odaklanmasını sağlar. Mavi çerçeveli taraf ise çeşitli renkler barındırarak çocukların renk ve şekle aynı anda odaklanmalarını sağlar. Hangi renkteki tarafı oynayacağınıza beraber karar verin. Unutmayın, her oyuncu kartın aynı tarafı ile oynamalıdır. Her oyuncu birden fazla kart seçerek de oynayabilir. Böylece, odaklanma becerileri güçlendirilmiş olur.

Oyun akışı: Oyunculardan birisini oyun moderatörü olarak seçin. Moderatör her turda kutudan bir Lego seçerek oyunculara gösterecek ve tarif edecek kişidir.  Moderatörün gösterdiği Lego parçası kimdeyse o kişi parçayı alır ve kartının üstüne yerleştirir. Tüm parçaları birleştirip şekli tamamlayan ‘BİNGO’ der ve her oyuncu parçalarını tamamlayana kadar oyun sürdürülür ya da yeni tura başlanabilir.

ALTERNATİF OYNAMA ŞEKİLLERİ

  • Oyuna tamamen farklı bir soluk getirmek de mümkün! İkili partnerler halinde oynanan bu oyunda, partnerlerden biri seçtiği kartı diğer tarafa sadece sözlü olarak (renkleri, şekli ve bulunduğu yeri söyleyerek) aktarmaya çalışır. Oyuncu modeli tamamladığında, kartla modelin karşılaştırması yapılır ve eşler görevini değiştirir. Eğer parçaları birleştirmekte zorlanırsa, kartı tutan kişi 1- 2 kere karttaki şekli gösterebilir. Sözlü ifadeyi ve dil becerilerini güçlendiren oyun, aynı zamanda modeli tariflemeyi, model üstünde kıyaslama ve karşılaştırma yapmayı öğretir. 

 

Kutudan çıkan parçaları, ritmik olarak tek tek sayabilirsiniz. Parçaları renklerine, şekillerine göre gruplara ayırmasını isteyebilirsiniz. Gruplardaki parçaları beraber sayabilir, en az, en fazla ya da eşit olanları bulabilirsiniz. Bu oyunları farklı şekillerde tekrarlayarak çocuğunuzun matematik becerilerinin gelişmesine destek olabilirsiniz.