B.Toys B. Ribbit-Tat-Tat Drum

GELİŞİME KATKISI

Erken çocukluk dönemi çocukların duyu gelişimlerinin en hızlı olduğu dönemdir ve bu dönemde müzik iletişim becerilerinden, kas becerilerine kadar hemen her alanda fayda sağlar.

Ribbit-Tat-Tat, çocukların aynı anda sağ ve sol el koordinasyonunu geliştirerek, sağ-sol beyinlerini aynı anda aktifleştirir. Dinleme ve duyma becerilerini destekler, zamanlama duygularını geliştirir. Ayrıca çocukların konsantrasyon sürelerinin artmasına, hafızalarının güçlenmesine, refleks ve el-göz koordinasyonlarının gelişimine de yardımcı olur.

İletişim Becerileri:

Dinleme: Zil ve davulların ayrı ayrı çıkardığı sesleri, enstrümantal müzikleri ve kendi yarattığı ritimleri dinler ve doğru şekilde duyar. 

Görme: Işıkları takip eder ve zil ve davullara vurması gereken zamanı kollar.

Sunma: Enstrümantal müziklerin üzerine yaptığı ritimleri ve kendi bağımsız yaratımlarını bir bütün halinde sunar.

Düşünme Becerileri:

Bilgi Edinme ve kavrama: Zil ve davulların çıkardığı sesler ve ritim hakkında bilgi sahibi olur, bu bilgileri kavrar.

Özyönetim Becerileri:

İnce kas becerileri: Sağ ve sol elleriyle birer baget tutar, bagetlerle zil ve davullara vurur, ilgili düğmeleri açıp kapatır. Ayrıca el-göz koordinasyonu ve refleks becerileri desteklenir.

Büyük kas becerileri: Müzik ve ritim eşliğinde hareket/dans eder. Ritim çalışması yapar. Basit dans adımlarını yapar.

Zaman yönetimi: Ne zaman zil ve davullara vurması gerektiğini belirten ışıkları takip eder ve doğru zamanda bagetleriyle vurur.

Nasıl oynanır?

Toys Ribbit-Tat-Tat Light-Up Musical Drum 2 adet davul ve 1 adet zil içermektedir. Ayrıca bünyesinde; rock, world, electro pop ve urban olmak üzere 4 farklı müzik türünde melodi, ritim ve çocuk şarkıları bulunmaktadır.

Çocuğunuzla beraber paketi açın. Sağ ve sol eline birer baget alarak zil ve davullara vurmasını ve test etmesini bekleyin.

Uygulamaya geçmeden önce klasik bir bateride bulunan bölümler ve bu bölümlerin işlevleri, çıkardıkları sesler, hep birlikte ritmi nasıl oluşturdukları ve baterinin bir orkestra/gruba katkısı üzerine sohbet edin.
Bateristimiz artık hazırsa müzik yapmaya başlama zamanı! Başlat düğmesine basın ve Ribbit-Tat-Tat üstünde bulunan düğmeleri ve işlevlerini beraber keşfedin.

  • Rock, world, electro pop ve urban tarzlarına sırayla basarak içerisinde bulunan şarkılardan çocuğunuzun en çok hoşuna gideni seçmesine izin verin. Dilerseniz başlangıçta sadece şarkıları dinleyip dans edebilirsiniz. Böylelikle çocuğunuz, baterinin başına geçmeden ritmi yakalamış olur.
  • Catch me! (Yakala beni!) yazan tuşa basarsanız baterinizi bir sinek yakalama oyununa dönüştürmüş olursunuz! Zil ve davulları birer nilüfer yaprağı, kendinizi de birer kurbağa gibi düşleyin J Zil ve davullarda yanan ışıklar, o alana konan sinekleri temsil eder. Işıkları takip ederek sinek kaçmadan elinizi ya da bagetinizi ışık yanan alana vurmaya çalışın. Aman dikkat! Siz yakalamaya çalıştıkça, sinek daha da hızlı hareket edecek. Siz de hızlanmayı sakın unutmayın!
  • Rec düğmesine basarak beraber yarattığınız ritimleri kaydetmeye ne dersiniz? Mikrofona yaklaşın, önceden kararlaştırdığınız ritmi kaydedin ve ardından Play tuşuna basarak, çeşitlendirilmiş bu ritmi dinlemenin keyfini çıkarın, dans ederek eğlenceyi katlayın.


Her bir işlevden diğerine geçerken STOP düğmesine basmayı unutmayın!
 

Bateri keyfini başka oyunlarla desteklemek ister misiniz?

Dilerseniz İngilizce bir seçenek olarak Dr. Seuss’dan Hand Hand Finger Thumb şarkısını birlikte dinleyerek ritim tutabilirsiniz.

 

Ya da evde kendi bateri ya da davulunuzu yapmak isterseniz Ezo Sunal ile Müzik Aleti Yapımı - El Davulu izleyebilirsiniz:)