Begin Again Balance Boat Endangered Animals Game

GELİŞİME KATKISI

Dünyaya dair algılarımızın, kabullerimizin ve tutumlarımızın çoğu erken çocukluk dönemlerdeki kazanımlarımıza dayanır. Balance Boat Endangered Animals Game ile çocukların çevreyi tanıma, dünyayı algılama ve anlama, farklılıkları görme ve saygı duyma yetilerini geliştirirken, nesli tükenmekte olan hayvanları tanıma fırsatı da bulacaklar. Bu da yaşadıkları dünyanın, etraflarından çok daha öte olduğunu görme fırsatı vererek ufuklarını genişletir.  Bu ödüllü oyuncak aynı zamanda çocukların ince kas gelişimini, el-göz koordinasyonunu ve denge algısını destekleyerek planlama yeteneklerini de geliştirecek!

Düşünme Becerileri:

Analiz: En uzun ve dengeli hayvan kulesini oluşturmak için olasılıkları analiz eder.

Değerlendirme: Analizlerine dayanarak yargılarda bulunur, kararlar verir ve hamle yapar.

Özyönetim Becerileri:

İnce kas becerileri: Hayvan figürlerini kavrar ve denge tahtası üzerine düşürmeden yerleştirmeye çabalar.

Yer bilinci: Hayvan figürlerinin birbirlerine göre konumunu değerlendirir ve bir sonraki figürü dengeli yerleştirmek üzere duyarlı davranır.

Sosyal Beceriler:

İşbirliği yapma: Grup halinde oynarken işbirliği yapma, diğer oyunculara saygılı olma, malzemeleri paylaşma, sırasını bekleme fırsatı bulur.

Nasıl oynanır?

Amaç, denge tahtasının üstüne sırayla hayvan figürlerini koymak ve en uzun ve dengeli kuleyi yaratmaktır.

Balance Boat 2 ile 4 kişi arasında oynanır.

Denge tahtası oyuncuların ortasına gelecek şekilde konur ve hayvan figürleri dilerseniz birer birer dağıtılır, dilerseniz de ortada karışık durur. Oyuna ilk önce kimin başlayacağı belirlenir ve oyuncular saat yönünde hamle yaparlar.

Sırası gelen oyuncu seçtiği bir figürü denge tahtasına koyar.

UNUTMAYIN! Her hamlede kullanılan strateji ve planlama büyük önem taşır. Bu bir ekip oyunudur ve amaç ekip halinde en uzun ve dengeli kuleyi yaratmaktır.

Ancak kule bir oyuncunun koyduğu figür sonrası dengesini kaybeder ve devrilirse oyunun kaybedeni deviren kişi olur.

Sonrasında daha dengeli hamle yapmak üzere oyuna yeniden başlayabilirsiniz. 

Alternatif oynama şekli:

Nesli tükenmekte olan Balance Boat karakterlerini teker teker tanıyın. “Bu hangi hayvan? Özellikleri neler? Nerede yaşıyor olabilir? Uçabilir mi? Yüzebilir mi?” gibi sorular sorarak beyin fırtınası yapın.

Karakterleri tanıdıktan sonra, onlara birer isim verebilirsiniz.

Şimdi sıra seçtiğiniz karakterlerle bir hikâye oluşturmakta: Dilerseniz botla seyahat edebilir, dilerseniz dünyayı kurtarabilirsiniz.

Sırayla cümle cümle bir hikâye oluşturabilir ya da karakterleri hikâyenin akışında seslendirebilirsiniz.

İyi eğlenceler!