Smart Games Bunny Boo

smart games bunny boo moritoys ile ilgili görsel sonucu

GELİŞİME KATKISI

Bunny Boo, okul öncesi dönem için geliştirilmiş eğlenceli bir mantık oyunudur. Çocukların 3-4 parçalı puzzle yapımına adım attıkları 3 yaş döneminde odaklanma ve mantıksal çıkarım yapma becerilerini de destekleyerek, çocukların gelecekteki akademik başarılarına temel oluşturmayı hedefler. Bire bir eşleştirme, gözlem yapma ve problem çözme öğeleri barındıran oyun, bu sayede çocukların bilişsel gelişimini ve matematiksel becerilerini destekler.

Düşünme Becerileri:

Kavrama ve uygulama: Bunny Boo ile aşağı/yukarı, içeri/dışarı, görünür/gizli gibi temel kavramları özümser. Ayrıca parçadan bütüne geçişin mantığını kavrar. Kavradığı bilgileri pratik anlamda kullanarak puzzleları tamamlar. 

Analiz: Parçaları boy, renk şekil olarak ayrıştırır, kartlardaki resimlere uygun olarak parçaları eşleştirerek yerleştirir ve bütünü doğru bir şekilde nasıl tamamlanabileceğini analiz eder.

Özyönetim Becerileri:

İnce kas becerileri: Blokları uygun konumda koymak üzere tutma, çevirme, yerleştirme gibi manipülatif beceriler sergilerler.

Yer bilinci: İpuçlarına göre blokların konumları, birbirine göre yerleşimleri, arabanın kalan kısmının uygun bloklarla tamamlanması gibi yer bilinci ve mesafe algısı gerektiren çalışmalar yapar. Böylelikle görsel ve uzamsal algısı da güçlenir.

Organizasyon: İpuçlarına göre blokları yerleştirip arabanın kalan kısmını tamamlamak üzere oyun kurar ve bu bireysel oyunu yönetme fırsatı bulur.

 

Nasıl oynanır?

Bunny Boo tek kişilik bir mantık oyunudur. Oyun kolaydan zora doğru sıralanmış 60 adet oyun kartındaki bulmacaları çözerek oynanır.

Bu oyunda oyunu kuracağınız alan çok önemlidir. Önden görünüş çocuklar için başta bir şey ifade etmeyebilir. Oyun alanını göz hizasında olacak şekilde kurgulayın ve çocukların parçalara önden bakmalarını sağlayın.

Alanı belirlediyseniz oyun zamanı! Çocuğunuzun oyuna aşinalık kazanması adına ilk birkaç bulmacayı birlikte çözün. Kart seçildikten sonra aşağıdaki adımlar takip edilebilir:

  • Seçtiğiniz oyunda hangi blokların gerekeceğini çocuğunuzla birlikte karar verin ve oyunda ihtiyacınız olmayacak parçaları kenara koyun. Kullanılmayacak blokların oyun alanında bulunması bazı çocukların dikkatini dağıtmaktadır.
  • Belirlediğiniz bloklar ile oyun kartında bulunan görseli çocuğunuzla birlikte inşa edin. Yapının sabit olmasına dikkat edin.
  • Bloklarla yaptığınız figür kartta gösterilen ile eşleşiyorsa, çözümü buldunuz demektir!

DİKKAT!

  • Oyunda çocukların bazı sorunlarla karşılaşması normaldir. Yetişkinler için açık görünen kimi kural ve durumlar, çocuklar için açık olmayabilir. Çocuklara tıkandıkları noktalarda oyunu kendiniz çözerek değil, onlara “Bu bloğun nerede bulunması gerektiğini düşünüyorsun?”, “Bu bloğun neden böyle yerleşmesi gerektiğini düşünüyorsun?” gibi sorular sorarak yardım edin.
  • Oyunun çözümleri 3 boyutlu imajlar şeklinde paylaşılmıştır. 3 boyutlu imajların küçük yaştaki çocuklar için anlaşılması zordur. Bu sebeple çözümler çocukların oyunla ilgili dikkatlerini dağıtabilir. Çözümlerin yer aldığı broşür ebeveyn kullanımı içindir.