Lego Education Cafe Set

GELİŞİME KATKISI

Küçük yaştan itibaren çocuklar, çevrelerinde olanlardan; gördüklerinden, duyduklarından, kokladıklarından, dokunduklarından ve tattıklarından öğrenirler. Bu deneyimleri özümsemek ve dünyayı anlamlandırabilmek için hayali oyunlara ihtiyaçları vardır.

Lego Education Cafe Set ile çocuklar model takibi ve eşleştirme yapacak, kurgu oyunlar geliştirirken hayal güçlerini ve kelime dağarcıklarını zenginleştirecekler. Alışveriş ve servis sırasında da matematik becerilerini geliştirecekler.

Düşünme Becerileri:

Kavrama ve uygulama: Farklı parçaları birbirine geçirerek modelden figür oluşturmayı kavrar.

İletişim Becerileri:

Konuşma ve sözel olmayan iletişim: Bir kurgu yaratarak oyunu şekillendirmesi ve karakterleri konuşturması kendini rahat ifade edebilme, neden-sonuç ilişkisi kurma ve görsel materyalleri yorumlama becerilerine olumlu katkıda bulunur.

Özyönetim Becerileri:

İnce kas becerileri: Parçaları birbirine geçirme, takıp çıkarma sürecinde ince kas becerilerini kullanır.

Yer bilinci: Bütünü oluştururken, parçaların birbirine göre konumu ve sırası hakkında farkındalık gösterir.  

Organizasyon: Oyunu etkin biçimde planlar ve kurgular; temaya uygun bir şekilde yürütür.

Nasıl oynanır?

Kutuyu çocuğunuza birlikte açın. Açarken parçaları tek tek sayın ve aynı amaca hizmet edenleri gruplayarak ayırın. Çocuğunuza bir Lego parçası gösterin ve bunun hangi meyve/sebze/yiyeceğe ait olabileceğini sorun. 

Alternatif Oyun 1:
Lego Education serinizi bir cafe ya da aşçılık senaryo oyununa dönüştürebilirsiniz! Oyunda çocuğunuzun liderliği almasına izin verin. Kimin müşteri-garson ya da aşçı olacağına karar vermesinin ardından kendinizi hikayenin akışına bırakın. Okuma-yazma bilmeyen miniklerimizi siparişleri çizimle alma konusunda teşvik edebilirsiniz. Minik şefimize küçük Lego paralarıyla ödeme yapabilir, böylece ilk sayı sayma etkinliklerine eşlik edebilirsiniz. 

Alternatif Oyun 2:
İkili oynama fırsatı var ise Cafe+ setini harika bir yönerge oyununa çevirebilirsiniz!
Her 2 oyuncu da aynı figür için gerekli Lego parçalarını alır. Çocuklardan bir tanesi gözlerini kapatır. Diğeri gözü açık bir şekilde figürleri sırasıyla anlatarak (şeklini ve dokusunu söyleyerek vb.) arkadaşına nasıl inşa etmesi gerektiği hakkında sesli yönergeler verir. Bir yandan da aynı şekli kendisi de inşaa eder. Bakalım ikilimiz aynı figürü inşa etmeyi başaracaklar mı? 

Alternatif Oyun 3:
Bir doğum günü pastası matematiksel beceri oyununa nasıl dönüşür?  Çocuğunuzdan bir pasta yapmasını isteyin. Pasta tamamlandığında “Pastada kaç dilim var?”; “Bu pastayı kaç kişi yiyebilir?” “Yarısını benimle paylaşır mısın?” gibi sorularla sohbetinizi matematiksel konseptleri geliştirecek şekilde yönlendirebilirsiniz! 

Alternatif Oyun 4:
Sağlıklı yemek alışkanlıklarını da oyunla geliştirmek mümkün! Birlikte bu defa sadece sağlıklı bir menü oluşturun. Fikir geliştirmekte zorlandılar mı? Sağlıklı bir sandviç, elma ve kiraz ile işe başlayabilirsiniz!