Lego Education Community People

GELİŞİME KATKISI

Geleneksel oyuncak kurgularında insan figürü beyaz ırktan, normal gelişim gösteren ve güzel/yakışıklı modeller olarak tanımlanır. Oysa 21. yüzyıl kazanımlarında çocukların farklılıklara saygı gösteren, empati kuran, sorgulayan bireyler olmaları hedeflenir. Tek tipleştirilen oyuncaklarla bu ve benzeri kazanımların verilemeyeceği görülmüş ve dünya insanlarının bir bütün olarak oyuncak modellerine entegre edilmesinin önemi anlaşılmıştır. Zira erken yaşlarda çocukların farklılıklarla buluşması, sağlıklı sosyal duygusal gelişim ve sosyalleşme adına büyük önem arz eder.

İletişim Becerileri:

Konuşma: Bir kurgu yaratarak oyunu şekillendirmesi, karakterleri konuşturması, kendini rahat ifade edebilmesine ve kelime dağarcığını geliştirmesine katkıda bulunur.

Görme: Toplumdaki roller ve sorumlulukları deneyimlerler. Farklılıklara ve benzerliklere odaklanarak dünyayı keşfetme olanağı yakalarlar.

Sunma: -mış gibi yaparak gözlemlerini ve deneyimlerini aktarırlar.

Sosyal Beceriler:

Başkalarına saygı duyma: Toplumdaki farklılıkları ve farklı görev alanlarını anlama ve tanıma fırsatı yaratarak başkalarına saygı duyma alışkanlığı kazanmasına yardımcı olur.

Özyönetim Becerileri:

İnce kas becerileri: Karakterleri parmakları ile kavraması ve hareket ettirmesi sayesinde manipülatif becerileri desteklenir. Küçük nesneleri toplama, dizme, takıp çıkarma ile ilgili pratik yapar.

NASIL OYNANIR?

Community People set çocukları 20 farklı karakter ile buluşturmayı, farklı insanlar ve mesleklerle tanışmalarını amaçlayan bir settir. Cinsiyet, yaş, ilişkiler ve toplumdaki rol ve sorumluluklar gibi önemli alanları keşfetmelerini sağlar. Çocuklarınızla beraber benzerlik ve farklılıklar üzerine sohbet edebileceğiniz, toplumsal yaşamla ilgili hikâyeler yaratabileceğiniz şahane bir set sizleri bekliyor.

Kutuyu çocuğunuzla birlikte açarak setteki karakterler üzerine sohbet edin.

Oyun sırasında çocuğunuzla meslekleri tanıması, görev ve sorumluluklarını anlaması için sohbet edin, örnekler verin; hikâyeler oluşturmasına yardımcı olun.

Her bir karakterin benzerlik ve farklılıklarına odaklanmaları için teşvik edin. Yaşları, cinsiyetleri, aralarındaki ilişkiler konusunda sorular sorun (Senin karakterin kaç yaşında? Kız mı erkek mi? Benimki bir doktor, 30 yaşında... Seninkinden ne farkı var? gibi...)

Karakterleri konuştururken farklı sesler kullanmasını teşvik edin. Böylelikle dil gelişimleri desteklenecektir. 

Diğer Lego setleriyle de birleştirerek yepyeni farklı oyunlar yaratabilirsiniz!