Community Services Set

GELİŞİME KATKISI

LEGO Education Community Services set, iki yaş ve üstü çocukların toplum ve kurtarma hizmetleri hakkında bilgi edinmelerine yardımcı olmak için tasarlanmış bir settir. Çocuklar polis, hastane ve itfaiye temaları ile tek bir çatı altında buluşacak, acil durum araçları ve mesleki figürler gibi detaylar sayesinde farklı insanlar ve mesleklerle tanışacaklar. Ayrıca toplumdaki rol ve sorumluluklar gibi önemli alanları keşfetme fırsatı bulacaklar. Çocuklarınızla beraber benzerlik ve farklılıklar üzerine sohbet edebileceğiniz, toplumsal yaşamla ilgili hikâyeler yaratabileceğiniz şahane bir set sizleri bekliyor!

İletişim Becerileri:

Konuşma: Bir kurgu yaratarak oyunu şekillendirmesi, karakterleri konuşturması, kendini rahat ifade edebilmesine ve kelime dağarcığını geliştirmesine katkıda bulunur.

Görme: Toplumdaki roller ve sorumlulukları deneyimlerler. Farklılıklara ve benzerliklere odaklanarak dünyayı keşfetme olanağı yakalarlar.

Sunma: -mış gibi yaparak gözlemlerini ve deneyimlerini aktarır.

Sosyal Beceriler:

Başkalarına saygı duyma: Toplumdaki farklılıkları ve farklı görev alanlarını anlama ve tanıma fırsatı yaratarak başkalarına saygı duyma alışkanlığı kazanmasına yardımcı olur.

Özyönetim Becerileri:

İnce kas becerileri: Parçaları kavraması, hareket ettirmesi ve küçük nesneleri dizmesi, takıp çıkarması sayesinde manipülatif becerileri desteklenir.

NASIL OYNANIR?

Toplum hizmetleri seti polis, hastane ve itfaiye gibi 3 ayrı temayı tek bir sette toplayan bir okul öncesi setidir. Çocukları farklı insanlar ve mesleklerle tanıştırmayı amaçlayar.

Kutuyu çocuğunuzla birlikte açarak setteki karakterler, araçlar ve yapılar üzerine sohbet edin. Oyun sırasında çocuğunuzla meslekleri tanıması, görev ve sorumluluklarını anlaması için sohbete devam ederek, çeşitli örnekler geliştirerek hikâyeler oluşturmasına yardımcı olun.

Her bir karakterin benzerlik ve farklılıklarına odaklanmaları için teşvik edin. Yaşları, cinsiyetleri, aralarındaki ilişkiler konusunda sorular sorun (“Senin karakterin kaç yaşında?” “Kadın mı erkek mi?” “Benimki bir doktor, 30 yaşında... Seninkinden ne farkı var?” gibi).

Karakterleri konuştururken farklı sesler kullanmasını teşvik edin. Böylelikle dil gelişimleri desteklenecektir. 

Ayrıca farklı meslek gruplarını incelerken tehlike, suç, hastalık ve başkalarına yardım etme gibi toplumsal konular üzerine sohbet edebilir, bu konulara ilişkin duygularını keşfetmesine yardımcı olabilirsiniz.

Sette bulunan parçaları renklerine ve boyutlarına göre gruplamasını isteyebilir, böylelikle matematiksel becerilerine katkıda bulunabilirsiniz.

Diğer Lego setleriyle de birleştirerek yepyeni farklı oyunlar yaratabilirsiniz!

İyi eğlenceler!