Djeco Cubanimo

djeco cubanimo moritoys ile ilgili görsel sonucu

GELİŞİME KATKISI

Okul öncesi dönem için keyifli bir yapı oyuncağı olan Djeco Cubanimo ile çocuklar hem yatay ve dikey yapılar oluşturabilecek, bu sayede ince kas becerileri, el göz koordinasyonları gelişecek ve bilişsel esneklikleri artacak.

Ayrıca çatı, yol gibi figürleri kullanarak yaşam alanları yaratacak, yarattıkları alanlarda farklı farklı kurgularla hikayeler oluşturacaklar.

Özyönetim Becerileri:

İnce kas becerileri: Küpleri üst üste dizerken parmak ve el kaslarını güçlendirir. İnce kas hareketlerindeki koordinasyonu arttırmaya destek olur.

Düşünme Becerileri:

Kavrama: 3 boyutlu yapılar inşa ederek derinlik, boyut, alan kavramlarının gelişmesine yardımcı olur. Porsiyon, denge, yapı ve renk kavramları ile buluşturur.

Uygulama: Yatay ve dikey konumlanmaları uygulamaya imkan tanır. 

Sosyal Beceriler:

İşbirliği yapma: Grup ile oynanmasına olanak sağlar. Grup oyunları sırasında kendisine ait nesneleri paylaşması için fırsat verir.

Sorumluluğu kabul etme: Liderliği alması ve yetişkin/akran liderliğine uyum sağlaması için ortam yaratır.

Nasıl oynanır?

Cubanimo setini çocuğunuzla birlikte açın.

Parçaları tek tek inceleyin. Dilerseniz parçaları büyüklüklerine veya şekillerine göre gruplandırarak çocuğunuzun matematiksel gelişimine destek olabilirsiniz.

Ardından oyunu beraber kurgulayın. Dilerseniz ilk başta ona çeşitli yönergeler verebilirsiniz: “3 blokla bir inşa yap”, “köpek için bir ev inşa etmek ister misin” gibi.

Oyuna aşinalık kazanmasının ardından çocuğunuzun yaratıcılığını oyuna aktarmasına fırsat verin!

Keyifli oyunlar!