Fat Brain Toys Dado Cubes

dado cubes ile ilgili görsel sonucu

GELİŞİME KATKISI

Çocuklar için mimarlık son dönemin yükselen akımlarından. Araştırmalar, çocukların temel mimari kurallarıyla küçük yaşlarda buluşmasının matematik, sanat ve bilim alanlarında daha başarılı olduklarını göstermektedir. Dado Cubes de bu anlayışa hizmet ederek, alışılmışın dışındaki vizyonuyla, küçük yaş çocuklarının 3 boyutlu yapılar oluşturmalarını sağlar. Diğer yandan onları porsiyon, denge, yapı ve renk kavramları ile buluşturur. Tasarımı odağına alarak yatay, dikey ya da ikisi bir arada modeller kurgulanmasına olanak sağlar. 


PYP DİSİPLİNLERÜSTÜ BECERİLERE KATKISI 

Özyönetim Becerileri:

İnce kas becerileri: Küpleri takma ve çıkarma hareketleri ile parmak ve el kaslarını güçlendirir. İnce kas hareketlerindeki koordinasyonu arttırmaya destek olur.

Düşünme Becerileri: 

Kavrama: 3 boyutlu yapılar inşa ederek derinlik, boyut, alan kavramlarının gelişmesine yardımcı olur. Porsiyon, denge, yapı ve renk kavramları ile buluşturur.

Uygulama: Yatay ve dikey konumlanmaları uygulamaya imkan tanır.  

Sosyal Beceriler:

İşbirliği yapma: Grup ile oynanmasına olanak sağlar. Grup oyunları sırasında kendisine ait nesneleri paylaşması için fırsat verir.

Sorumluluğu kabul etme: Liderliği alması ve yetişkin/akran liderliğine uyum sağlaması için ortam yaratır.

Nasıl oynanır? 

Dado Cubes setini çocuğunuzla birlikte açın. Parçaları renk ya da boyutlarına göre gruplara ayırın. Oynayacağınız oyunu beraber kurgulayın ve çocuğunuzun yaratıcılığını aktarmasına fırsat verin. 

Bu oyunu farklı şekillerde tekrarlayarak ve oyunlarınız sırasında şekiller, boyutlar, derinlik, denge gibi konularda sohbet ederek çocuğunuzun matematik becerilerinin gelişmesine destek olabilirsiniz.

Genç mimarlar eserlerini hazırlarken onlara eşlik etmeyi unutmayın! Yapılarını şekil, biçim, renk ve boyutlarıyla beraber gözden geçirin ve eserleriyle övünmeleri için fırsat tanıyın. 

Unutmayın, Dado Cubes ile çocuğunuzun oluşturduğu her yapı bir mimari eser niteliğindedir.