Djeco City Puzzle

GELİŞİME KATKISI

Yap-boz oyunları başta hayal gücü ve yaratıcılık becerileri olmak üzere pek çok farklı gelişimsel alanı destekler. Karar verme, planlama ve odaklanma gibi zihinsel işlev gerektiren eylemlere olumlu katkıda bulunur. Ayrıca erken çocukluk döneminde ince motor becerilerini besler ve görsel algıyı destekler. Konsantrasyon çalışmalarında başta gelen yap-boz oyunları için şahane bir örnek olan Djeco City Puzzle, çocukların matematiksel becerilerini de destekler. 

Özyönetim Becerileri:

İnce kas becerileri: Parçaları üst üste ve yan yana dizerken tutma, koyma, denge sağlama gibi ince kas becerileri gerektiren hareketler yapar. 

Yer bilinci: Parçaları zihnindeki tasarıma uygun konumlandırarak bir bütün yaratması teşvik edilir.

Düşünme Becerileri:

Kavrama: Parçaların şekil, renk ve boyutlarını kavrar. Parçaları bir araya getirerek bir bütün yaratmayı anlamlandırır. 

Uygulama: Parçaları bir araya getirerek zihnindeki tasarıma uygun konumlarda yerleştirir.

Analiz: Birbirinden farklı tasarımları nasıl yaratabileceğini analiz eder.

Sentez: Zihnindeki tasarım bütününü yaratmak üzere parçaları konumlandırır, yaratır, tasarlar, geliştirir ve yenilikler çıkarır.

Nasıl oynanır? 

Parçaları birleştirin, ve arabalarınızı sokaklarında dolaştırabileceğiniz kocaman bir yapboz şehir oluşturun! İster kare şeklinde bir şehir oluşturun, ister yol parçalarını istediğini kombinasyonda yerleştirerek hayalinizdeki şehri yaratın!

Puzzle şehri kurduktan sonra çocuğunuzun kurguyu başlatmasına, oyunu yapılandırmasına fırsat verin. Bu süreçte çocuğunuzla puzzle’ın üzerinde bulunan görsellerle ilgili sohbetler edebilirsiniz.

Hayali oyunun birlikte keyfini çıkarın!

DJECO - GIANT JIGSAW PUZZLE: THE CITY 24 PCS - Boutique CitrouilleThe City Giant Puzzle by Djeco - The Learning Lab