Ferris Wheel

GELİŞİME KATKISI

Okul öncesi dönemdeki çocuklar için çevre büyük bir okuldur. Çocuklar, duyu organlarını kullanarak ulaştıkları bilgileri oyuna aktarırlar. Onlar için oyun, gerçek hayatın bir provasıdır. Rol yaparken edindikleri çeşitli deneyimleri oyunlarla uygularken; iletişim ve düşünme becerilerini geliştirirler.

Petit Collage Ferris Wheel oyunu, çocukların el-göz koordinasyonu ve ince motor becerilerinin gelişmesine katkıda bulunurken, rakam ve renk farkındalığı da sağlayan harika bir kurgu oyunudur.

PYP DİSİPLİNLERÜSTÜ BECERİLERE KATKISI

Özyönetim Becerileri:

İnce kas becerileri: Dönme dolabı çevirirken, hayvanları arabaların içine yerleştirirken ve oyuncağın üzerinde bulunan küçük toplarla oynarken ince kaslarını kullanır.

Düşünme Becerileri:

Kavrama ve uygulama: Oyuncağın nasıl çalıştığını ve farklı özelliklerini keşfeder, öğrendikleri ışığında oyunlar kurgular.

İletişim Becerileri

Dinleme: Yönergeleri ve oyun ile ilgili verilen bilgiyi dinler.

Konuşma: Oyun hakkında paylaşımlarda bulunur.

Nasıl oynanır?

Petit Collage Ferris Wheel oyunu, bireysel veya birden fazla kişiyle oynanabilir. Çocuğunuzun kendi hayal gücü ile kurguladığı serbest oyunlara fırsat verdiği gibi, mini figürleri ve abaküsü ile çocuğunuzun dönme dolabın kondüktörü olduğu bir kurgu yaratmanıza da izin verir.

Çocuğunuzun kondüktör olduğu kurgu:

Çocuğunuzla birlikte küçük kâğıtlardan biletler oluşturun. Minik hayvan figürü yolcularınıza önce biletleri satın, sonrasında onları dönme dolapta keyifli bir tura çıkarın. Minik abaküs yolcuların fazladan tur atıp atmadığını kontrol için yanınızda! Dönme dolabın ve yolcuların attığı turları, boncukları kullanarak sayabilirsiniz.

Renk oyunu:

Çocuğunuzun dönme dolaptaki arabalar ile minik yolcuların renklerini eşlemesini isteyebilirsiniz. İsterseniz siz bir renk söyleyin ve çocuğunuzun hayvan-araba renk eşleştirmesi yapmasını bekleyin; isterseniz hayvan figürlerini vagonlara karışık bir şekilde yerleştirin ve ardından çocuğunuzdan birebir eşleştirme yapmak üzere yerlerini değiştirmesini isteyin.

Serbest oyun zamanı!

Serbest oyun zamanı geldiğinde çocuğunuzun kendi koyduğu kurallarla ve yarattığı karakterlerle oyunu devam ettirmesine ve oyunun keyfini çıkarmasına izin verin!