B.Toys Hanky the Hippo

GELİŞİME KATKISI

Ses çıkaran, zıplayan renkli oyuncaklar, okul öncesi dönemde  çocukların ilgi odağındadır. B.Toys Hanky the Hippo, çocukların eğlenmesini sağlarken; büyük kaslarını çalıştırır, hayal güçlerini destekler ve oyuncağı kullanırken bulundukları alanı keşfetmelerine yardımcı olur.

Özyönetim Becerileri:

Büyük kas becerileri: Hipopotamın üzerinde zıplar, yer değiştirir, onu iter ve çeker. Bunu yaparken de büyük kas gruplarını kullanır ve güç etmeninin gerektiği becerileri gösterir.

Güvenlik bilinci: Hipopotama göre nesnelerin konumu ya da nesnelerin birbirine göre konumu hakkında duyarlılık gösterir; etraftaki bir nesneye dikkat eder, çarpmayarak güvenliğine özen gösterir.

Nasıl oynanır?

Hanky the Hippo oyununun güvenlik dışında herhangi bir kuralı yoktur.

Oyuna başlamadan önce çocuğunuzla Hanky’i nasıl kullanması gerektiği konusunda sohbet edin. Nerelerde ve hangi şekilde kullanmasının güvenliği açısından önemli olduğunu konuştuktan sonra, merdiven, kaygan zemin ve taşıt yolları konusunda onu uyarın.

Şimdi oyun zamanı! Tamamen açık uçlu bir oyun olan Hanky the Hippo ile çocuğunuz harika bir fiziksel aktivite ve denge oyununa ulaşmakla kalmayacak, hippo üzerindeyken seyahat ettiği dünyaları da hayal edecek. Ona seyahat ettiği yerleri sorarak, tarif etmesini isteyerek hayal gücünü desteleyebilirsiniz!

Çocuğunuzun hayal gücüne güvenin, onun kendi hikayesini/temasını üretmesine izin verin!

Hipopotamın fiziksel özellikleri ve yaşam koşulları hakkında kısa bir sohbet edebilirsiniz. Fuları kullanabilir, çocuğunuzun gözlerini kapatarak; hipopotamın gözlerini/kulaklarını/burnunu göstermesini isteyebilirsiniz. Böylece duyuşsal gelişimi destekleyen bir çalışma da yapmış olursunuz.

Evinizde bulunan ilgili kitapları okuyabilir ya da yaşa uygun videolar izleyebilirsiniz. Ardından; Hippo Jungle Song ile hipopotam gibi hareket ederek dans etmeye ne dersiniz?

 Ya da bir hipopotam nasıl çiziliyor onu öğrenerek, çocuğunuzla beraber bir hipopotam öyküsü oluşturmaya?