Hape Adventure Van

GELİŞİME KATKISI

Çocuklar, hayatı oyun yolu ile öğrenirler. Oyunlarda kurguladıkları hikayeler doğrultusunda hayatın bir provasını yaparlar. Hayal güçlerini kullanarak, çevrelerinde gördükleri rolleri taklit etme eğilimindedirler. Adventure Van, çocukların sosyal bir birey olmasını desteklerken; merak ettikleri rolleri canlandırmalarına ve sosyal hayata uyum sağlamalarına yardımcı olur. Üstlendikleri roller doğrultusunda karşılarındakilerin duygularını anlayabilir; oyun sırasında kendini anlatırken iletişim becerilerini geliştirirler. Bununla birlikte kelime dağarcıkları gelişirken, konsepte dair bilmedikleri konular hakkında bilgi sahibi olurlar.

Sosyal Beceriler:

Sorumluluğu kabul etme: Grup halinde veya bireysel bir şekilde oynarken çocuk, üstlendiği görev doğrultusunda hareket eder ve oyunu kurgular.

Grup içinde çeşitli görevler üstlenme: Grup halinde veya bireysel bir şekilde oynarken çocuk, girdiği rol doğrultusunda davranışını değiştirir ve bu doğrultuda hareket eder.

İletişim Becerileri:

Konuşma: Büründüğü role uygun bir şekilde konuşur, üstlendiği role uygun olarak fikirlerini veya görüşlerini dile getirir.

Özyönetim Becerileri:

Organizasyon: Oynayacağı rolü kurgulayıp planlar ve yapar; planlarını rol içerisinde uygular.

NASIL OYNANIR?

Oyuna başlamadan önce kutudan çıkan parçaları çocuğunuzla beraber tek tek inceleyin. Bunların neler olduğu ve ne işe yaradıkları üzerine sohbet edin. Çocuğunuzla beraber karavan, karavanda yaşam ve tatil üzerine sohbet edin.

Oyunun herhangi bir kuralı yoktur. Bu oyunda çocuğunuzun hayal gücüne güvenin. Oyunun kurgusunu ve liderliğini ona bırakın ve birlikte karavanınızın tadını çıkarın.

İyi eğlenceler!

NOT: Temel düzeyde İngilizce anlayabiliyorsa çocuğunuzla beraber “Peppa Pig The Camper Van”i izleyebilirsiniz: