Hape Barn Play

GELİŞİME KATKISI

Merakları ve öğrenme hevesleri oldukça yüksek olan 3 yaş çocukları dünyayı tanımaya ve her geçen an daha da çok anlamaya başlarlar. Çevresindeki canlılarla ilgili bolca soru sormanın yanında, henüz hiç görmedikleri yaşam alanları ve canlılara karşı da merak duyarlar. Farklı hayvan seslerini duymaktan keyif aldıkları gibi taklit yeteneklerinin gelişmesiyle aynı sesleri çıkarmaya çalışırlar. Bu merak ve taklit süreci onlar için hem eğlenceli, hem de öğreticidir. Hape Barn Play’in farklı geometrik şekilli parçalarını kullanarak çocuklar kendi çiftliklerini yaratabilir, oluşturdukları hikayelerle hayal güçlerini dillendirebilirler.

İletişim Becerileri

Dinleme: Hayvan seslerini taklit etmesi; sesleri ayırt edebilme, seslerin kaynağını belirleyebilme becerilerinin gelişmesine ve sesin ince-kalın, yüksek-alçak, uzun-kısa olma gibi özelliklerini keşfetmesine yardımcı olur. 

Konuşma ve sözel olmayan iletişim: Bir kurgu yaratarak oyunu şekillendirmesi ve karakterleri konuşturması kendini rahat ifade edebilme, neden-sonuç ilişkisi kurma ve görsel materyalleri yorumlama becerilerine olumlu katkıda bulunur.

Özyönetim Becerileri

İnce kas becerileri: Nesneleri bir araya getirerek yeni şekiller oluşturma olanağı tanır. Nesneleri toplama, dizme, takıp çıkarma becerilerini destekler.

Nasıl oynanır?

moritoys kutunuzu açarken çocuğunuzla beraber çiftlik setinden kaç parça çıkabileceği ve bu parçaların neler olabileceği üzerine sohbet edin. Kuracağınız oyunun kurgusu üzerine kafa yormaya başlayın. Kutuyu açtıktan sonra parçaları tek tek sayın ve aynı amaca hizmet edenleri gruplayarak ayırın.

Sıra hayalinizdeki çiftliği kurmaya geldi!

  • Bir modele bağlı kalma zorunluluğu olmadan, çocuklarınızın yaratıcılığını kullanmasına olanak sağlayın.
  • Açık uçlu sorular yönelterek yarattığı şeyler hakkında sohbet edin: "Bu nedir? Ne işe yarar? Nasıl kullanmayı düşünüyorsun? Peki, bu parçayı başka şekilde de kullanabilir miydik?" gibi...
  • Çiftlikte geçebilecek farklı hikayeler oluşabilmesi için çocuğunuzu destekleyin ve ailecek çiftlik hayatının keyfine kendinizi bırakın.
  • Çocuğunuzla birlikte sette bulunan hayvanların seslerini taklit edebilirsiniz.

İyi eğlenceler!