Hape Gourmet Grill

Hape wooden barbecue with food 70 cm black/brown - TWM Tom Wholesale  Management

GELİŞİME KATKISI

Erken yaşlarda çocuklar dünyayı adım adım ve büyük bir zevkle keşfederler. Deneyimlemeyi en çok arzuladıkları şeyler genelde yetişkinlerden, özellikle ebeveynlerinden gördükleridir. Ancak elbette ki işe gitmek, yemek yapmak, ocağın altını yakmak gibi aktiviteler bu yaş çocukların deneyimleyemeyeceği şeylerdir. Bu noktada meraklarını gidermelerinin en kolay yolu oyunlar ve oyuncaklarla keşif yapmalarıdır. Hape Gourmet Grill’le çocuklar yemek yapmanın tehlikeden en uzak ve gerçek deneyime en yakın halini tadabilecekler.

PYP DİSİPLİNLERÜSTÜ BECERİLERE KATKISI

Sosyal Beceriler:

Sorumluluğu kabul etme: Sorumluluk almaya istekli olduğunu göstermesine ve oyun sürecinde liderliği üstlenmesine fırsat verir.

Grup içinde çeşitli görevler üstlenme: Oyunu kurgularken farklı rollerde yer almasına, ayrıca kurgu sırasında zaman zaman liderliği üstlenmesine olanak sağlar.

İletişim Becerileri:

Konuşma: Oyunu kurgulama ve süreci anlatma; iletişim becerilerini geliştirirken, oyun içinde aldığı roller de kendini yaratıcı yollarla ifade etmesi için olanak sağlar.

Özyönetim Becerileri:

İnce Kas Becerileri: Kavrama, tutma, sıkma, çevirme hareketleri yapmalarını sağlar. Parmak ve el kaslarını çalıştırır.

Nasıl oynanır?

Kutudan çıkan parçaları çocuğunuzla beraber bir araya getirin. Kutudan çıkan yiyeceklere beraber göz atın ve bilmediği yiyeceklerin ne olduğu, nasıl pişirildiği konusunda bilgi verin.

Oyunu kurgulaması için çocuğunuza fırsat verin.

Çocuğunuzun kullanım için gerekli malzemeleri (çatal, kaşık, tabak vs.) sağlamasında yardımcı olun. Şefimiz unutmamalıdır ki yiyeceklerin fazla pişmemesi için ara ara maşa ile çevirmek işe yarayacaktır :)

Oyunun kurgusunu ve liderliğini çocuğunuza bırakın ve birlikte yemek yapmanın tadını çıkarın.