B.Toys Hungry Toss Shark Dart Game

GELİŞİME KATKISI

Hedef oyunları temelde el-göz koordinasyon çalışmalarıdır. Bünyesinde uzaklık algısı, denge, manipülasyon, beden koordinesi gibi kavram ve becerileri barındırır. Yani büyük kas becerilerini geliştirmeyi ve temel bazı matematiksel beceriler kazandırmayı hedefler. B.Shark Dart ile çocuklar farklı biçimlerde kurguladıkları hedef atma oyunlarını oynarken büyük kas gelişimlerini destekleyecek, konsantrasyon becerilerini geliştirecek, el-göz koordinasyonları üzerinde pratik yaparak maharetlerini sergileyecekler. Ayrıca oyunun barındırdığı matematiksel oyunlarıyla da temel matematik becerilerini geliştirme şansı da bulacaklar.

Özyönetim Becerileri:

Büyük kas becerileri: Dartları hedefe atarken dengesini kurar. Koordinasyonunu sağlamaya ve ayaklarını doğru yerleştirmeye çalışır. Büyük kas sistemlerini devreye sokarak omuz, kol ve bilek çalıştırır.

İnce kas becerileri: Her atış sırasında dartları doğru kavramaya çalışarak ince kas becerilerini geliştirir.

Yer bilinci: Dartları hedeflediği noktaya atmaya çalışırken, hedef tahtasına göre konumunu ve uzaklığını ayarlarken yer bilincini geliştirir.

Düşünme Becerileri:

Uygulama: Matematik becerileri (rakam, şekil, toplama, çıkarma) üzerine bilgilerini test ederek, alıştırma yapar.

Değerlendirme: Oyunda hedeflediği puana ulaşmaya çalışırken değerlendirme yapması ve kararlar vermesi desteklenir.

Sosyal Beceriler:

Başkalarına saygı duyma: Bir rakiple oynaması durumunda diğer oyuncuya saygı duyması beklenir.

İşbirliği yapma: Bir rakiple oynaması durumunda işbirliği yapma, dartları adilce paylaşma, sırasını bekleme fırsatı bulur.

NASIL OYNANIR?

Oyuna başlamak için yapmanız gereken tek şey dartı çocuğunuzun boyuna uygun olacak biçimde bir duvara asmak. Ardından beraber deneme atışları yaparak, ilk oyununuzu beraber oynayabilirsiniz J

Oyunu çeşitlendirmek adına, en yüksek puana ulaşmada aşağıdaki oyunları da deneyebilirsiniz. İyi eğlenceler!

  • Öncelikle belirlenen konumdan balıkları darta atmakla başlayabilirsiniz. Balıkların nereye geldiği değil, darta ulaşmış olması önemli.
  • Bir sonraki aşamaya becerilerinizi test ederek devam edebilirsiniz. Beraber belirlediğiniz sayıya (örneğin; 100) atış yapmayı deneyebilirsiniz.
  • Belli bir atış adedi belirleyebilir (örneğin; 10 atış hakkı), sırayla balıkları atabilir, balıkların denk geldiği sayıları yazabilir, sonunda toplam puanı hesaplayabilirsiniz.
  • Hedef puan belirleyebilirsiniz. Balıkların denk geldiği puanları ekleyerek ya da çıkararak hedefe puana ya da sıfıra ulaşmaya çalışabilirsiniz. Örneğin; Hedef puan: 200’e denk gelen puanlar: 100+50+25+...=200 ya da hedef puan: 200 denk gelen puanlar: 200-100-25-...=0 gibi.

Unutmayın! Önemli olan kazanmak değil, eğlenmek. 

NOT: Balıkları, dartınızı koyduğunuz yerden yaklaşık 1 boy kadar uzaktan atınız.