Lego Education People

GELİŞİME KATKISI

Geleneksel oyuncak kurgularında insan figürü beyaz ırktan, normal gelişim gösteren ve güzel/yakışıklı modeller olarak tanımlanır. Oysa 21. yüzyıl kazanımlarında çocukların farklılıklara saygı gösteren, empati kuran, sorgulayan bireyler olmaları hedeflenir. Tek tipleştirilen oyuncaklarla bu ve benzeri kazanımların verilemeyeceği görülmüş ve dünya insanlarının bir bütün olarak oyuncak modellerine entegre edilmesinin önemi anlaşılmıştır. Zira erken yaşlarda çocukların farklılıklarla buluşması, sağlıklı sosyal duygusal gelişim ve sosyalleşme adına büyük önem arz eder.

İletişim Becerileri:

Konuşma: Bir kurgu yaratarak oyunu şekillendirmesi, karakterleri konuşturması, kendini rahat ifade edebilmesine ve kelime dağarcığını geliştirmesine katkıda bulunur.

Görme: Toplumdaki roller ve sorumlulukları deneyimlerler. Farklılıklara ve benzerliklere odaklanarak dünyayı keşfetme olanağı yakalarlar.

Sunma: -mış gibi yaparak gözlemlerini ve deneyimlerini aktarırlar.

Sosyal Beceriler:

Başkalarına saygı duyma: Toplumdaki farklılıkları ve farklı görev alanlarını anlama ve tanıma fırsatı yaratarak başkalarına saygı duyma alışkanlığı kazanmasına yardımcı olur.

Öz yönetim Becerileri:

İnce kas becerileri: Karakterleri parmakları ile kavraması ve hareket ettirmesi sayesinde manipülatif becerileri desteklenir. Küçük nesneleri toplama, dizme, takıp çıkarma ile ilgili pratik yapar.

NASIL OYNANIR?

Education People set çocukları 44 karakter ve aksesuarla ile buluşturmayı, farklı insanlar ve mesleklerle tanışmalarını amaçlayan bir settir. Cinsiyet, yaş, ilişkiler ve toplumdaki rol ve sorumluluklar gibi önemli alanları keşfetmelerini sağlar. Çocuklarınızla beraber benzerlik ve farklılıklar üzerine sohbet edebileceğiniz, toplumsal yaşamla ilgili hikayeler yaratabileceğiniz şahane bir set sizleri bekliyor.

Kutuyu çocuğunuzla birlikte açarak setteki karakterler üzerine sohbet edin.

  • Bir figür seçin ve mesleği hakkında konuşmaya başlayın. Bu mesleklerin neler yaptığını ve o mesleğe neden ihtiyacımız olduğu ile ilgili çocuğunuzla sohbet edin. Bu sohbeti gerçekleştirirken her figüre ve mesleğe uygun aksesuarı kullanmayı unutmayın. 
  • Her bir karakterin benzerlik ve farklılıklarına odaklanmaları için teşvik edin. Yaşları, cinsiyetleri, aralarındaki ilişkiler konusunda sorular sorun (Senin karakterin kaç yaşında? Kız mı erkek mi? Benimki bir doktor, 30 yaşında... Seninkinden ne farkı var? gibi...)
  • Çocuğunuz önce bir çocuk figür seçmesini daha sonra ona ebeveynler belirleyerek bir aile oluşturmasını isteyin. Daha sonra ona; figürlerinin isimlerini, ebeveynlerinin mesleklerini, ailecek boş zamanlarında neler yaptıklarını, kendisinin ve kardeşlerinin isimlerini ve hobilerini sorarak sohbet ortamı oluşturun. Karakterleri konuştururken farklı sesler kullanmasını teşvik edin. Böylelikle dil gelişimleri desteklenecektir. 
  • Kendisine arkadaş olarak bir figür seçmesini isteyin. Daha sonra o figürün adı, yaşı, nelerden hoşlandığı, neden o figürü kendisine arkadaş seçtiği gibi sorular üzerinden çocuğunuzu düşünmeye teşvik edin.
  • Rastgele bir aksesuar seçerek çocuğunuza verin ve bu aksesuarların ona hangi meslekleri çağrıştırdığını sorun. Bu sorular üzerinden çocuğunuzun ilerde neler yapmak istediğini, hayalindeki mesleği üzerinden sohbet etmeye başlayın. Daha sonra çocuğunuzun hayalindeki meslekle ilgili figürleri bulmasında onu cesaretlendirin.
  • Çocuğunuzdan bir figür seçmesini ve onu size betimlemesini isteyin. Bu şekilde sırayla birbirinize figürleri anlatmaya çalışın.