Djeco Little Observation

GELİŞİME KATKISI

Okul öncesi dönemde grup halinde oynanan oyunlar, çocukların düşünme becerileri ile sosyal becerilerini destekler. Oyunun grup halinde oynanması; sıra bekleme, oyunun malzemelerini paylaşma ve iş birliği yaparak oyuna devam etme gibi becerilerini geliştirir. Ayrıca belirli kurallara bağlı oyunlarda gerekli olan oyun hakkındaki bilgileri kavrama ve uygulama, düşünme becerilerini kullanılmasına fırsat verir. Ayrıca Djeco Little Observation, çocukların oyuna odaklanırken, hızlı kavrama ve hareket geçme becerilerinin gelişmesini sağlar; renk farkındalığını güçlendirir. 

Düşünme Becerileri:

Bilgi edinme: Oyunun kuralları ve nasıl oynandığı hakkında bilgi sahibi olur.

Kavrama ve uygulama: Öğrendiği bilgileri oyunda kullanır ve oyunun kurallar dahilinde oyunu sürdürür.

Sosyal Beceriler:

İşbirliği yapma: Grup içerisinde işbirliği yaparak çalışır, başkalarının aldığı kararlara saygılı olur, oyunda malzemeleri paylaşır ve sırasını bekler.

Özyönetim Becerileri:

İnce kas becerileri: Zarda gördüğü renkleri kelebeklerin üzerinde bulduktan sonra hızlı bir hamle yaparken ve zarı atarken ince kas becerilerini kullanır.  

Nasıl oynanır?

Djeco Little Observation oyunu, 2 veya daha fazla kişi ile oynanır. Amaç, farklı renkler içeren 

2 zarın atılması sonucu gelen renklerden oluşan kelebeği bulmaktır. Doğru kelebeği ilk bulan oyuncu bir adet jeton kazanır.

Oyuna başlamadan önce 9 farklı renkte olan kelebekler oyunculara eşit mesafede olacak şekilde dizilir.   Oyuna kimin başlayacağı belirlenir, ardından seçilen oyuncu zarları atar.  Oyuncular zarlarda çıkan 2 rengi kelebeklerin üzerinde aramaya başlar. Doğru kelebeği en hızlı şekilde eline alan kişi 1 adet jeton kazanır. Tüm jetonlar bittiğinde en fazla jetonu olan oyuncu oyunun kazananı olur.

Alternatif Oyun:

Tek bir zarı kullanarak oyuna farklı bir boyut kazandırabilirsiniz. Zarı attıktan sonra gelen renge göre kelebeğin aynı renkteki gövdesini veya kanatlarını bulmaya çalışın.