Magformers Carnival Set

GELİŞİME KATKISI

Erken çocukluk döneminde üç boyut algısı oldukça zor kavranan bir konsepttir. Çocuklar ne kadar erken yaşta iki boyuttan üç boyuta geçişin mantığını kavrarsa boyut ve derinlik algıları da o kadar hızlı gelişir. Ancak bu öğretiyi didaktik olmadan, oyun içinde ve/veya gündelik yaşantılarına entegre şekilde vermek büyük önem arz eder. Magformers ile çocuklar üç boyut mantığını yaparak - yaşayarak öğrenecek, yaratımları sırasında, eleştirel düşünme ve ince motor becerileri ile el-göz koordinasyonları da desteklenecek. Ayrıca Magformers Carnival seti çocuklara kinestetik hareket (bilim), yapı inşası (mühendislik) ve şekil tanımlama (matematik) üzerine pratik yapma şansı vererek STEM eğitimi temellerini de desteklemiş olacak.


PYP DİSİPLİNLERÜSTÜ BECERİLERE KATKISI

Düşünme Becerileri:

Bilgi edinme ve uygulama: Parçadan bütüne geçerek model yaratma ve iki boyuttan-üç boyuta geçme konusunda bilgiler, düşünceler edinir. Oyunun mantığına dair edindiği bilgiyi pratik anlamda ve yeni biçimlerde kullanır.

Kavrama: Parçaların manyetik olarak birleşmesinin, parçadan bütüne geçerek model yaratmanın anlamını yakalar ve öğrendiklerini yorumlar.

Sentez: Bir bütün yaratmak üzere parçaları farklı şekillerde birleştirmesi, yeni şeyler yaratması, tasarlaması, geliştirip yenilikler çıkarması beklenir.

Özyönetim Becerileri:

İnce kas becerileri: Parçaları kavrama, takıp çıkarma, dizme, birleştirme gibi hareketleri yaparken ince kas becerilerini kullanır.

Yer bilinci: Modele uygun olarak parçaları konumlandırması ve uygun şekli yaratması beklenir.

Nasıl oynanır?

Magformers Carnival setinin tüm parçalarını çıkarın. Oyuna başlamadan önce çocuğunuz tüm parçalara bakarak kaç adet olduğunu tahmin edebilir, tüm parçaları teker teker sayabilir, aynı şekildeki/renkteki parçaları bir araya getirebilir.  

Oluşturulabilecek şekiller üzerinde (2 kare birleşse hangi şekil çıkar? vb.) sohbet edebilirsiniz (Bu oyunları farklı şekillerde tekrarlayarak çocuğunuzun matematik becerilerinin gelişmesine destek olabilirsiniz).

Oyun sırasında şekiller, renkler, iki ve üç boyutluluk, hareket, dönme gibi konularda sohbet etmeniz de çocuğunuzun matematiksel konseptlerinin gelişmesine yardımcı olacaktır.

O halde, artık Magformers Carnival dünyasına girme zamanı…

Magformers güçlü ve kaliteli mıknatıslara sahip yapı bloklarından oluşur. Manyetik özellikleri sayesinde, parçaların birbirine dokundurulması birleşmeleri için yeterlidir.

Magformers yapı bloklarını kullanarak kitapçıkta gösterilen modelleri inşa edebilirsiniz. Modellerdeki basamakları takip ederek dönme dolap, atlıkarınca ve diğer aletleri, mümkün olduğunca bağımsız inşa edebilmesi önem arz eder. Elbette asistanlığınız her aşamada çok değerli olacaktır :) 

Modeller tamamlandığında yaratıcılığının sınırlarını zorlayarak kendi benzersiz yapılarını dizayn edebilir. Biraz ilham isterseniz linki takip edebilirsiniz!