Magna Tiles Deluxe Set 48

GELİŞİME KATKISI

Erken çocukluk döneminde üç boyut algısı oldukça zor kavranan bir konsepttir. Çocuklar ne kadar erken yaşta iki boyuttan üç boyuta geçişin mantığını kavrarsa boyut ve derinlik algıları da o kadar hızlı gelişir. Ancak bu öğretiyi didaktik olmadan, oyun içinde ve/veya gündelik yaşantılarına entegre şekilde vermek büyük önem arz eder. Magna Tiles blokları ile çocuklar bu öğretiyi kendileri keşfedecek ve yaratıcılıklarının sınırlarını zorlayarak eğlenmenin keyfini çıkaracaklar.

Ayrıca tek boyutlu yüzeylerde yaptıkları geometrik çalışmalarla çeşit çeşit oyunlar yaratarak yaratıcılıklarını da geliştirecekler.

Düşünme Becerileri

Kavrama: Şekil ve renk kavramı gelişir. Parçadan bütüne geçme sürecinin anlamını yakalar ve öğrendiklerini yorumlar.

Sentez: Bir bütün yaratmak üzere parçaları farklı şekillerde birleştirmesi, yeni şeyler yaratması, tasarlaması, geliştirip yenilikler çıkarması teşvik edilir.


Özyönetim Becerileri

İnce kas becerileri: Parçaları kavrama, takıp çıkarma gibi ince kas sistemlerinin duyarlılıkla kullanılmasını gerektiren becerileri gösterir.

NASIL OYNANIR?

Kutudan çıkan parçaları çocuğunuzla birlikte tek tek sayın. Setin kaç parçadan oluştuğu, bu parçaların ne işe yaradığı ile ilgili sohbet edin.  

Parçaları renk ya da şekillerine göre gruplara ayırabilirsiniz. Böylece çocuğunuzun matematik becerilerinin gelişmesine destek olabilirsiniz.

Magna Tiles seti ile oluşturulabilecek şekiller üzerine edeceğiniz sohbet çocuğunuzun yaratıcılığını teşvik edebilir.

Oyunlarınız sırasında şekiller, renkler, iki ve üç boyutluluk, denge gibi konularda sohbet etmeniz çocuğunuzun matematiksel konseptlerinin gelişmesine yardımcı olacaktır.

İyi eğlenceler!