Magformers 30 Piece Set

moritoys - Anasayfa

GELİŞİME KATKISI

2 yaşından itibaren çocuklar etrafındaki şekilleri algılamaya ve ayırt etmeye başlarlar. Bu süreçte çocukların kullandığı materyallerin somut ve basit olması, onların şekilleri daha hızlı kavramasına yardımcı olacaktır. Magformers My First 30 Set oyunu, çocukların manyetik şekillerden bir figür oluştururken ince kaslarını kullanmasını sağlar; bununla birlikte renk ve geometrik şekil farkındalığı kazandırırken, el-göz koordinasyonunu ve yaratıcı düşünmeyi destekler.

Düşünme Becerileri:

Bilgi edinme: Manyetik, üçgen, dikdörtgen gibi kelimeleri öğrenir; manyetik parçaların itme çekme kuvvetini deneyimler.

Sentez: Bir bütün yaratmak üzere parçaları farklı şekillerde birleştirmesi, yeni şeyler yaratması, tasarlaması, geliştirip yenilikler çıkarması teşvik edilir.

Özyönetim Becerileri:

İnce kas becerileri: Manyetik şekilleri aklındaki temaya uygun bir şekilde yerleştirirken ince kaslarını kullanır.

Nasıl oynanır?

Kutudan çıkan parçaları çocuğunuzla birlikte tek tek sayın. Setin kaç parçadan oluştuğu, bu parçaların ne işe yaradığı ile ilgili sohbet edin. 

Parçaları renk ya da şekillerine göre gruplara ayırabilirsiniz. Böylece çocuğunuzun matematik becerilerinin gelişmesine destek olabilirsiniz.

Magformers seti ile oluşturulabilecek şekiller üzerine edeceğiniz sohbet çocuğunuzun yaratıcılığını teşvik edebilir.

Oyunlarınız sırasında şekiller, renkler, iki ve üç boyutluluk, denge gibi konularda sohbet etmeniz çocuğunuzun matematiksel konseptlerinin gelişmesine yardımcı olacaktır.

Oyuna biraz hareket katmaya ne dersiniz?

Çocuğunuzdan bedenini kullanarak oyuncağın içerisinde bulunan şekillere benzer şekiller yapmasını isteyebilirsiniz!

İyi eğlenceler!