OSMO Detective Agency

GELİŞİME KATKISI

Günümüzde teknoloji bazlı oyunlar pek çok çocuğun eğlenme ve öğrenmede ilk tercihi olmuş durumda. Ancak bu oyunları seçerken yaşa ve gelişime dikkat edilmesi ve ayrılan zamanın doğru ayarlanması (günde ortalama 20-25 dakika) büyük önem arz eder. İçeriklerinin çocukların yaş ve gelişimlerine uygun olması ise en büyük kriterdir.

Osmo Detective Agency’de çocuklar dünyanın 6 farklı şehrinde ipuçlarını takip ederken araştırma becerilerini geliştirecekler. Bir yandan bilgi dağarcıklarını geliştirirken, bir yandan da eğlenecek ve yaşlarına uygun, etkili bir ekran zamanı geçirecekler. Odaklanma, gözlem yapma ve dikkat toplama becerileri ve görsel algları gelişirken de İngilizceleri desteklenecek.

Düşünme Becerileri:
Kavrama ve uygulama: Osmo Detective Agency materyallerinin anlamını ve oynama biçimini kavrar. Daha önce edindiği bilgilerin de ışığında uygulamaya geçer, bulması gereken mekan/insan/yapıları araştırır ve dedektiflik serüvenini uygulayarak tamamlar.

Araştırma Becerileri:

Gözlem yapma: Bulması gereken mekan/insan/yapıları ayrıntıları yakalayarak, duyularını kullanarak ve gözlem yaparak araştırır.

Planlama ve veri toplama: Bulması gereken mekan/insan/yapıları kendine has hareket tarzı geliştirerek ve gerekli yollar geliştirerek araştırır, bulur. Bulması gereken mekan/insan/yapıları haritalar üzerinde, doğrudan gözlemlerle bulur ve bulduğu mekan/insan/yapı hakkında bilgi edinir.

Özyönetim Becerileri:

Yer bilinci: Bulması gereken mekan/insan/yapıları ararken, belirli bölge ve yerlere bakarak keşif yapar ve yer bilincini geliştirir.

Nasıl oynanır?

Osmo şehrindeki dostların sana ihtiyacı var! Çıkarım yapma becerilerini ve gözlem yeteneklerini kullan, kayıp hayvanları bul ve hırsızları yakala! Şimdi; Paris, Beijing, New York, Rio, Sydney, Cairo olmak üzere dünyanın 6 ünlü şehri ve Osmo şehrine seyahat etme, Osmo Detective Agency büyüteciyle yüzlerce ipucunu araştırma, coğrafya ve dünyadaki sınır taşları hakkında bilgi edinme, her bir ipucu ile yeni şeyler öğrenme zamanı! Osmo Detective Agency; çocukların ipuçlarını takip etmesi ve araştırma becerilerini geliştirmesi için büyülü bir yol! Siz de hazırsanız başlayabiliriz:

1)    App Store’ girerek Osmo App’i indirin.
App Store’a ‘Osmo App’ yazdığınızda çıkan seçeneklerden yandaki logonun bulunduğu aplikasyon

2)    Öncelikle size ‘Parent App’ (Ebeveyn aplikasyonu) yüklemek isteyip istemediğinizi soracak. Dilerseniz bu adımı yukarı köşedeki ‘Skip’ butonuna basarak geçebilirsiniz. ‘Skip’e basmanız durumunda ‘Parent App’i yüklemeden geçme istediğinizi teyit etmeniz gerekmektedir. ‘Yes’e tıklayarak ilerleyebilirsiniz.

 

3)    Karşınıza gelen Osmo Kitlerinden ‘Detective Agency’i seçin. Aplikasyon sizi Osmo dünyasındaki oyunların olduğu evrene götürecek! Buradan ‘Detective Agency’ oyununu bulun ve üzerine tıklayın. En üstte ‘Install’ butonunu göreceksiniz. Buraya tıklayın.

 

Getting Started with Osmo Detective Agency

4)    Osmo Detective Agency oyununu ipadinize yükleyin.

 

5)    Oyunlara geçmeden önce Osmo ipad base’e ipadinizi, kamera üzerine de Osmo kamera aparatını yerleştiriniz.

6)    Osmo oyunları ipadinizin kamerasını kullanan bir oyundur. Her açtığınız aplikasyon öncelikle applikasyonun kameranıza erişimine izin vermenizi isteyecektir. ‘Continue’ butonuna basarak devam edebilirsiniz.

 

7)    Artık oyuna hazırsınız!

 

 

6 ünlü şehir, 1 Osmo şehri veya dünya haritasından birini seçin ve bulunması (FIND) gereken mekan/insan/yapıları Osmo büyütecini haritada gezdirerek bulun. Mekânlar size ipucu olacaktır. Örneğin; bir ressam, uçak ya da Eiffel Kulesini arıyorsanız bulabileceğiniz noktaları iyice gözlemleyim ve o noktalarda araştırma yapın.

Büyüteç yardımıyla aranan mekân/insan/yapıyı bulduysanız ekranda bulunduğunu gösteren yeşil bir check işareti belirecek ve bu mekan/insan/yapı hakkında bilgi verilecektir.

Şehirler üzerine sohbet edin; o şehrin en önemli simgeleri ve özellikleri hakkında konuşun. Keyifli oyunlar!