OSMO Genius Kit

GELİŞİME KATKISI

Günümüzde karşı konulamaz şekilde ivme kazanan teknoloji bazlı oyunları seçerken yaşa ve gelişime dikkat edilmesi ve bu oyunlara ayrılan zamanın doğru ayarlanması büyük önem arz eder. İçeriklerinin çocukların yaş ve gelişimlerine uygun olması ise en büyük kriter olmalıdır.

Osmo Genius sayesinde çocuğunuz bir yandan yaratıcılığını geliştirirken bir yandan eğlenecek ve yaşına uygun, etkili bir ekran zamanı geçirecek. Matematik, dil becerileri ve görsel algısı gelişirken, İngilizcesi de desteklenecek.

Düşünme Becerileri:

Kavrama: Anlatılan ve istenenlerin anlamını yakalar, öğrenileni yorumlar, çizerek ya da şekil/nesneler aracılığıyla iletir.

Uygulama: Daha önce edindiği sözcük ya da çizim bilgisini kullanır.

Sentez: Bir bütün yaratmak üzere bilgilerini birleştirir, yaratır, tasarlar ve görsel olarak sunar.

İletişim Becerileri:

Sunma: Görsel malzemeleri ve Osmo kitini hazırlar, bu görsel iletişim araçları yoluyla bilgisini çizmek için uygun teknolojiyi kullanır.

Sözel olmayan iletişim: Osmo ile görsel ve kinestetik iletişimin anlamını kavrar, çizim yöntemini kullanarak iletişime geçer.

Özyönetim Becerileri:

İnce kas becerileri: Çizim yaparken ve uygulamaları açıp kapar, adımları takip ederken ince kas sistemlerini duyarlılıkla kullanacağı çizim becerileri sergiler.

Nasıl oynanır?

Osmo Genius’la keyifli zaman geçirmek için bir adet iPad, başlangıç seviyesinde İngilizce bilgisi ve yaratmaya hevesli bir çocuk yeterlidir :)

Osmo kurulumu için gerekli adımlar:

1)     App Store’ girerek Osmo App’i indirin.
App Store’a ‘Osmo App’ yazdığınızda çıkan seçeneklerden yandaki logonun bulunduğu app

2)     Öncelikle size ‘Parent App’ (Ebeveyn aplikasyonu) yüklemek isteyip istemediğinizi soracak. Dilerseniz bu adımı yukarı köşedeki ‘Skip’ butonuna basarak geçebilirsiniz. ‘Skip’e basmanız durumunda ‘Parent App’i yüklemeden geçme istediğinizi teyit etmeniz gerekmektedir. ‘Yes’e tıklayarak ilerleyebilirsiniz.

3)     Karşınıza gelen Osmo Kitlerinden ‘Genius Kit’i seçin.

4)     Bu kit ile birlikte oynayabileceğiniz oyunları, bu oyunların aplikasyonları hali hazırda ipad’inizde yüklü değil ise üzerlerinde bir ünlemle sizlere sunacaktır. Osmo Genius Kit ile aşağıda logoları bulunan 4 Osmo oyununu oynayabilirsiniz. Bu oyunları iPad’inize yükleyin.

   

5)     Oyunlara geçmeden önce Osmo iPad base’e iPad’inizi, kamera üzerine de Osmo kamera aparatını yerleştiriniz. 

6)     Osmo oyunları iPad’inizin kamerasını kullanan bir oyundur. Her açtığınız aplikasyon öncelikle aplikasyonun kameranıza erişimine izin vermenizi isteyecektir. ‘Continue’ butonuna basarak devam edebilirsiniz.

7)     Tüm oyunlar böylece oynamaya hazır! Dilediğiniz Osmo oyununu artık oynayabilirsiniz!

 

The Genius Kit, ödül kazanmış 4 ayrı oyunu kapsamaktadır: Numbers, Masterpiece, Tangram ve Newton:

Tangram oyununda amaç ekranda beliren görselin aynısını, tangram parçalarını kullanarak, ekranın önünde tamamlamaktır. Tamamlanan her bir görselin ardından zorluk derecesi adım adım değişecektir. Bu oyun ile çocukların görsel becerileri ve yaratıcılıkları desteklenecek! Daha detaylı bilgi için QR Code’a göz atmanız yeterli!

Numbers çocukların ekranda gördükleri rakamları toplama, çıkartma ya da çarpma ile elde etmeye çalıştıkları, her bulunan doğru cevabın ardından baloncukları patlayarak balıkların özgürlüğüne kavuştuğu eğlenceli bir matematik oyunu! Daha detaylı bilgi için QR Code’a göz atmanız yeterli!

Newton ile amaçlanan çocukların problem çözme becerilerini desteklemektir. Oyunda amaç düşmekte olan topları beyaz kağıda çizilen çizgilerle ekrandaki sabit cisimlere yönlendirmek. Daha detaylı bilgi için QR Code’a göz atmanız yeterli!

Masterpiece ile çocuklar onlarca başyapıta imza atacaklar! Masterpiece App’inin galerisinde bulunan veya ipad’de kayıtlı herhangi bir fotoğraflar seçin. Masterpiece bu fotoğrafı bir çizime dönüştürecek! Tek yapmanız gereken ipad’inizin önüne bir beyaz kâğıt alıp çizgilerin üstünden geçmek ve sonrasında arzu ettiğiniz gibi süslemek! Osmo ile bu çizimleri hızlandırılmış videolara dönüştürmek de mümkün! Daha detaylı bilgi için QR Code’a göz atmanız yeterli!