Learning Resources Rainbow Sorting Crayons

GELİŞİME KATKISI

Çocukların renklerin ve nesnelerin adlarını belirlemelerine, miktarları öğrenmelerine, diziler oluşturmalarına ve yanında, arkasında ve önünde gibi uzamsal ilişkileri anlamalarına yardımcı olan Learning Resources Rainbow Sorting Crayons, bol sohbeti de destekleyerek dil gelişimine destek olur.

Düşünme Becerileri:

Kavrama ve uygulama: Farklı renk ve şekilleri tanıma ve adlandırma üzerine pratik yaptırır. Eşleştirme ve sayma yapmalarını sağlar. Arkasında ve önünde gibi uzamsal ilişkileri anlamalarına yardımcı olun. Görsel ayrıştırma becerilerini geliştirir.

Özyönetim Becerileri:

Yer bilinci: Nesnelerin birbirlerine göre konumunu değerlendirir yönergelere uygun şekilde nesneleri kutuların önüne yerleştirir.

İletişim Becerileri:

Konuşma: Sözlü ifadeyi ve dil becerilerini güçlendiren oyun.

Nasıl oynanır

Oyuna başlamadan önce figürler oyun alanına her bir figür ayrı ayrı rahatça görülebilecek şekilde dizilir.

Sonrasında figürleri ilgili renk kutusunun içine yerleştirmesi beklenir.

Çocuğunuzun kutuların içine renkleri yerleştirmesinin ardından her bir kutudaki figürleri çıkararak tek tek saymasını isteyebilirsiniz. Örneğin “Mavi kutuya hangi figürleri koydun? Bu kutuda kaç tane figür var?” şeklinde kutuları teker teker saymasını isteyebilirsiniz.

Her kutuda beklenen figür sayısı 6’dır. Oyunu biraz zorlaştırmak adına bazı figürler 2 kutu arasında kalınabilecek şekilde tasarlanmıştır. Örneğin donut pembe ya da kahverengi kutuya ait olabilir! 6’lı kutu sayımının ardından farkları düzeltmesi için ona fırsat verin.

İlk alıştırmayı bitirdiyseniz ikinci oyuna geçebiliriz!

Sıralama ve gruplamayı tanıtmanın ideal yolu olan bu oyunla bu sefer önünde ve arkasında kavramlarına birlikte adım atabilirsiniz. Çocuğunuzdan nesneleri aşağıdaki fotoğraftaki şekilde dizmesini isteyebilir, sonrasında hangi nesnenin hangi nesnenin önünde ya da arkasında olduğun dair sohbet edebilirsiniz.

Alternatif oynama şekli: Dil Gelişimi

Nesneleri birlikte tek tek adlandırmaya çalışabilir, adlandırdığınız nesneler üzerine sohbet geliştirebilirsiniz. “Bu nesne nedir?” “Nerelerde kullanılır?” “Sen bu nesneyi kullanıyor musun?” gibi.

Nesneleri kullanım şekillerine göre gruplandırmasını isteyebilir, bu gruplandırmaları neye göre yaptığı üzerine sohbet edebilirsiniz. Örneğin dondurma, donut, havuç gibi nesneleri bir araya getirdiğinde yemek üzerine harika bir sohbet imkanı da doğmuş olur!

Minik parçaları birer hikaye anlatma aracı olarak kullanabilirsiniz. Figürlerden referansla birbirinize hikayeler anlatabilirsiniz. Her seferinde farklı sıralı figürlerden bir hikaye örgüsü yaratarak birbirinize anlatabilir ya da hikayeyi beraber oluşturabilirsiniz.