Educational Insights Shelby’s Snack Shack Game

GELİŞİME KATKISI

Erken çocukluk döneminde oyun demek eğlence demektir. Çocuklar hırslardan uzak, öğrenme zorunluluğunu üzerlerinde hissetmeden sadece eğlenmek isterler. İşte doğru oyuncak seçimi bu noktada harika bir eğitim aracı olur. Çocuklar oyun sürecinden keyif alırken bir yandan da farkında olmadan pek çok kavram ve bilgiyi öğrenmiş olurlar. Shelby’s Snack Shack Game tam da böyle bir fırsat yaratıyor. Kazanmanın değil keyif ve eğlencenin ön planda olduğu bu oyunda çocuklar, rakamları tanıma ve sayma gibi matematiksel becerileri pekişiyor, stratejik düşünme üzerine pratik yapıyorlar.

Sosyal Beceriler:

İşbirliği yapma: Oyun sırasında diğer oyuncularla işbirliği yapma, onlara saygılı olma, malzemeleri paylaşma ve sırasını bekleme üzerine yoğunlaşır.

Başkalarına saygı duyma: Oyunu kazansa da kaybetse de kazanan oyuncuyu tebrik etme becerisi gelişir.

Özyönetim Becerileri:

İnce kas becerileri: Shelby cımbızını kullanarak küçük kemikleri tutma ve oku çevirme hareketleri yaparken ince kas becerileri desteklenir.

Düşünme Becerileri:

Bilgi edinme ve kavrama: Oyunun oynama şekli ve kuralları üzerine bilgi edinir ve nasıl daha çok kemik toplayabileceğini kavrar.

Uygulama ve analiz:  Kavradığı bilgileri (rakamları tanıma, sayma ve diğer basit matematiksel beceriler) stratejik düşünerek uygular. Diğer oyuncuların kemik sayılarını analiz eder ve daha çok kemik toplamak üzere strateji geliştirir.

Nasıl oynanır?

Oyun 2 ila 4 kişi arasında oynanır.

Oyuna başlarken her oyuncu bir yuvarlak kase alır. Büyük oyun kutusuna da kemikler yerleştirilir. Oyuna ilk kimin başlayacağına oyuncular kendi aralarında karar verirler.

Sırası gelen oyuncu çarkı çevirir. Çarkta çıkan şekillere göre aşağıdaki aksiyonu alır:

Kemikli göstergeler geldiğinde oyuncu sincap cımbızı kullanarak sayı çarkında gelen sayı kadar kemiği kendi kasesine yerleştirir. 

AMAN DİKKAT! Sinsi martı kemiklerinizi çalıyor! Sayı çarkında gelen sayı kadar kemiğe veda ediyorsunuz. Yine sincap cımbızı kullanarak kemikleri oyun kutusuna geri koyun.

Aç gözlü Shelby geldi! Sayı çarkında gelen kadar kemiği istediğiniz herhangi bir oyuncunun kasesinden alabilirsiniz! Tek oyuncu olması da  “2 palamut” işaretine denk gelirse seçtiği herhangi bir renk palamudu sincap cımbız yardımıyla kendi bloğundaki ilgili deliğe yerleştirir.

Shelby terlik yemekle meşgul… Bu eli pas geçiyorsunuz!

Tüm kemikler bitince en çok kemiğe sahip oyuncu kazanır!

İyi eğlenceler!