SmartGames Smart Car

GELİŞİME KATKISI

Japonların dünyanın en çalışkan insanları olmaları bir tesadüf değildir. Araştırmalar gösteriyor ki, çocuklarını erken çocukluk döneminden itibaren akıl ve zeka oyunları ile buluşturarak, daha verimli çalışabilen ve daha etkili düşünebilen bir toplum yetiştirmektedirler.    

Akıl ve zeka oyunları çocukların IQ oranlarını ve mantıklı düşünme, problem çözebilme becerilerini artırabilir. Zeka oyunları sayesinde çocukların beyninin yüksek performans göstermesi mümkündür. Bu şekilde de daha mantıklı ve daha isabetli kararlar alabilmektedirler.

SmartCar da bu bilinçle geliştirilmiş, zihin geliştirici tek kişilik bir akıl oyunudur. Çocuklar verilen ipuçlarına göre arabanın içine blokların hepsini yerleştirmeye çalışırken zihinleri zorlanacak; mantık kurma, problem çözme ve planlama becerileri gelişecek; uzamsal ve görsel algıları güçlenecek. SmartCar ayrıca çocukların ince kaslarını devreye sokan; dikkat, konsantrasyon, odaklanma gelişimi sağlayan bir bulmaca ve eğlenceli bir oyuncaktır.

Düşünme Becerileri:

Kavrama: SmartCar ile parçadan bütüne geçişin mantığını kavrar.

Uygulama: Kavradığı bilgileri pratik anlamda kullanarak puzzleları tamamlar. 

Analiz: ipuçlarını takip ederek parçaları yerleştirir ve arabanın kalan kısmının nasıl tamamlanabileceğini analiz eder.

Sentez: Arabayı bir bütün olarak tamamlamak üzere parçaları birleştirir, bütünü yaratır. Farklı yöntemler geliştirmesi beklenir.

Değerlendirme: Verilen ipuçlarına dayanarak yargılarda bulunur, karar verir ve yanlış koyduğu parçaların konumunu değerlendirerek yeniden konumlar.

Özyönetim Becerileri:

İnce kas becerileri: Blokları uygun konumda yerleştirmek üzere tutma, çevirme, yerleştirme gibi manipülatif beceriler sergilerler.
Yer bilinci:
İpuçlarına göre blokların konumları, birbirine göre yerleşimleri, arabanın kalan kısmının uygun bloklarla tamamlanması gibi yer bilinci ve mesafe algısı gerektiren çalışmalar yaparlar. Böylelikle görsel ve uzamsal algısı da güçlenir.
Organizasyon: İpuçlarına göre blokları yerleştirip arabanın kalan kısmını tamamlamak üzere oyun kurar ve bu bireysel oyunu yönetme fırsatı bulur.

Nasıl oynanır?

SmartCar zihin geliştirici tek kişilik bir akıl oyunudur.

Otomobil, farklı renkte beş ahşap blok ve uygulama kitapçıkları içerir:

Kitapçıklarda farklı zorluk derecelerinde 96 görev ve çözümleri yer almaktadır.

4+ kitapçığındaki puzzlelar için kullanılacak bloklar 4 adet L şeklinde blok,

7+ kitapçığındaki puzzlelar için kullanılacak bloklar 4 adet L şeklinde ve 1 adet dikdörtgen bloktur.

Çocuğunuz verilen ipuçlarına göre blokları arabaya yerleştirmeye hazır ise artık oyuna başlama zamanı…

    1. Kitapçıktan bir görev seçilir ve ipucu olarak verilen parça ya da parçaların rengini eşleştirerek yerine yerleştirilir. (Beyaz kısımlar gizli renkleri gösteriyor. Bloklardan birinin devamı anlamına geliyor.)
    2. İpucu olarak verilen parçaları koyduktan sonra arabayı tamamlamak için gerekli diğer parçaların ne şekilde yerleşebileceği bulunur.

      Ve puzzle çözüldü, araba tamamlandı :)

    3. Ayrıca çözüm yolu kartların arkasında sunulmaktadır. Zorluk dereceleri farklı olan puzzlelar farklı çözüm yolları ve daha zor meydan okumalar sunmaktadır.