Hape The Ringer

GELİŞİME KATKISI

Hape Ring Toss oyunu, çocukların fiziksel gelişimini desteklerken, aynı zamanda mesafe algısı, el-göz koordinasyonunu ve dikkat becerisini de geliştirerek zihinsel gelişimlerine de katkı sağlar.

Düşünme Becerileri:

Bilgi edinme: Halka, hedef, eşleştirme, fırlatma gibi kelimeleri; halkaların havada dönerek hareket ettiğini ve uygulanan farklı kuvvetlerin halkanın hızı üzerinde farklı etkileri olduğunu öğrenirler.

Kavrama ve uygulama: Halkaların renkleri ile hedeflerin renklerinin birbiri ile eşleşmesi gerektiğini kavrar. Halkaları fırlatırken farklı kuvvetler uygularlar ve farklı fırlatma teknikleri geliştirir.

Sosyal Beceriler:

İş birliği yapma: Grup içerisinde iş birliği yaparak çalışması, başkalarının aldığı kararlara saygılı olması, oyunun malzemeleri paylaşması ve sırasını beklemesi teşvik edilir.

Başkalarına saygı duyma: Oyunu oynadığı kişilerin sırası geldiğinde onların atışlarını hesaplama ve bitirme haklarına saygı duyar.

Özyönetim Becerileri:

Büyük kas becerileri: Halkaları hedefe geçirmeye çalışırken büyük kas gruplarını kullanır.

İnce kas becerileri: Halkaları tutarken ince kas sistemlerinin duyarlılıkla kullanır ve gereken becerileri gösterir.

Yer bilinci: Halkları hedefe doğru atarken diğer demirlerin konumuna duyarlılık gösterir.

NASIL OYNANIR?

Hem bireysel, hem grup oyununa uygun bir oyundur olan Hape Ring Toss oyununda amaç, halkları hedef çubuğuna geçirmeye çalışmaktır.

Artık klasikleşmiş olan hedefe halka atma oyununu biraz renklendirmek isterseniz, aşağıdaki yönergeler ile oyunu devam ettirebilirsiniz:

  • Renk sınırlamaları: Halkaları kendi renklerindeki çubuklarla geçirmesini isteyebilirsiniz. Ya da her renk için bir hedef belirleyebilirsiniz: kırmızı halkayı yeşil hedefe geçirmeye çalış gibi.
  • Hedef odaklı da ilerleyebilirsiniz: tüm halkalar farklı hedeflerde olsun, ya da tümü tek bir hedefe denk gelsin gibi.
  • Oyuna zaman bazlı rekabet de ekleyebilirsiniz. Her oyuncu bir tane halka aldıktan sonra en kısa sürede hedef çubuğuna geçiren kişi kazanan olur!

İyi eğlenceler!