Educational Insights The Sneaky, Snacky Squirrel Game

GELİŞİME KATKISI

‘The Sneaky, Snacky Squirrel’ tam da böyle bir olanak sunmakta. Kazanmanın değil keyif ve eğlencenin ön planda olduğu Sneaky, Snacky Squirrel Game ile çocuklar zamanın nasıl geçtiğini anlamazken renk bilgileri gelişecek, matematiksel becerileri pekişecek, stratejik düşünme üzerine pratik yapacak ve ince motor gelişimleri desteklenecektir. Ayrıca sıra bekleme, diğer oyunculara saygı duyma, kazanma/kaybetmeden eşit düzeyde keyif alma, el-göz koordinasyonu ve erken yazma becerileri üzerine de çalışmış olacaklar.

PYP DİSİPLİNLERÜSTÜ BECERİLERE KATKISI

Sosyal Beceriler:

İşbirliği yapma: Oyun sırasında diğer oyuncularla işbirliği yapma, onlara saygılı olma, malzemeleri paylaşma ve sırasını bekleme üzerine yoğunlaşır.

Grup halinde karar alma: Oyun içindeki kararlarda fikir birliğine ulaşması beklenir.

Özyönetim Becerileri:

İnce kas becerileri: Nesne kullanarak küçük parçaları tutma alıştırması yapar.

Yer bilinci: Parçaları uygun yere koyar.

Düşünme Becerileri:

Bilgi edinme ve kavrama: Oyunun oynama şekli ve kuralları üzerine bilgi edinir; bu bilgileri hatırlarlar ve yorumlarlar.

Uygulama: Kavradıkları bilgileri (renkleri eşleştirme, sınıflandırma, sayma ve diğer basit matematiksel beceriler) stratejik düşünerek uygularlar.

İletişim Becerileri:

Dinleme: Yönergeleri, diğer oyuncuları ve verilen bilgileri dinler.

Görme: Görsel materyalleri yorumlar, analiz eder ve uygun şekilde parçaları birleştirir.

Nasıl oynanır?

Oyun 2 ila 4 kişi arasında oynanır.

Oyuna başlarken her oyuncu bir yuvarlak blok alır. Oyuna ilk kimin başlayacağına oyuncular kendi aralarında karar verirler.

Sırası gelen oyuncu çarkı çevirir. Çarkta çıkan şekillere göre aşağıdaki aksiyonu alır:

İbre 5 renkten birinde durursa oyuncu ortadaki palamutlardan çarkta çıkan renkteki birini alır ve sincap cımbızı kullanarak kendi bloğundaki yine aynı renkli alana yerleştirir. Eğer çarkta çıkan renkteki alan doluysa pas geçer.
Eğer “1 palamut” işaretine denk gelirse seçtiği herhangi bir renk palamudu sincap cımbız yardımıyla kendi bloğundaki ilgili deliğe yerleştirir.
Eğer “2 palamut” işaretine denk gelirse seçtiği herhangi bir renk palamudu sincap cımbız yardımıyla kendi bloğundaki ilgili deliğe yerleştirir.
“Sneaky Squirrel” işaretine denk gelirse oyuncu sincap cımbızı kullanarak dilediği oyuncudan istediği renkteki bir palamudu alır ve kendi bloğundaki ilgili yere yerleştirir.
“Sad Squirrel” işaretine denk gelirse oyuncu o eli pas geçer.
 “Fırtına” işaretine denk gelirse fırtına o oyuncunun bloğundaki tüm palamutları boşaltmış olur! 

5 renk palamudu da tahta bloğa yerleştiren ilk oyuncu oyunu kazanır.

İyi eğlenceler!