Çocuklar için yaşa göre 25 hediye önerisi

Sayısız seçenek arasından; çocukların keyif alacağı, ellerinden düşürmek istemeyeceği, aynı zamanda fiziksel ve zihinsel gelişimlerine de katkı sunacak hediyeleri seçmek herkes için çok zor. Siz de hediye seçerken zorlanan, “Çocuğa ne hediye alınır?” diye düşünenlerdenseniz; işte, çocukların hem keyifli vakit geçireceği hem de gelişimlerine katkı sağlayacak hediye önerileri…

Masal kitapları, ince motor gelişimini destekleyen oyun hamurları, sosyal becerilerini geliştiren kutu oyunları, analitik düşünme becerilerini geliştiren legolar, kodlama oyuncakları ve daha birçok seçenek çocuklara hediye almak isteyenlere alternatif oluyor.

Bunlar çok sıradan, daha özel bir hediye istiyorum derseniz; çocuklar için workshoplar, aylık abonelik sistemleri, macera tutkunu çocuklar için hazırlanan parkurlardan oluşan etkinlikler tam aradığınız şey olabilir!

2-3 Yaşındaki Çocuğa Ne Hediye Alınır?

 

Denge Bisikleti ($$$$)

2 yaş ve sonrası için uygun olan denge bisikletleri çocukların pedal çevirme seviyesine adım atmadan önce büyük kas gelişimini destekler. Çocukların temel kuvvet ve sabit kalma, denge ve koordinasyon becerilerini geliştirirken bir yandan da duyularını harekete geçiren denge bisikletleri ayrıca dengede durmayı keşfederek öğrenmelerini sağlar. Globber Denge Bisikleti ve MamaToyz Denge Bisikleti önerilerimiz arasında. Aman dikkat! Kask olmadan asla!

Kurgu oyunları ($$$)

Okul öncesi dönemde çocuklar, yetişkinlerden özellikle de ebeveynlerinden gördüklerini taklit etme eğilimindedirler. Hem çocukların zihinlerindeki oyunu kurgulayarak eğlenmelerini sağlayacak, hem de ince kas ve sosyal becerilerinin gelişimine destek olacak kurgu oyunları 2-3 yaş için harika bir hediye seçeneği: Le Toy Van Vain. ve Le Toy Can Nuh'un Gemisi Şekil Sınıflandırıcı.

 

Ahşap oyuncaklar ($$$)

Oyuncak seçimi söz konusu olduğunda “Hepsi aynı, hangi malzemeden yapıldığının ne önemi var?” diyenler olabilir. Ancak insanın dünyayı duyuları aracılığıyla keşfettiğini unutmamak gerekiyor. Ahşabın doğallığına dokunma hissi çocukları doğaya daha da yaklaştırıyor. Hem sağlıklı hem doğa dostu ahşap oyuncakların her yaş için alternatifini bulmak mümkün. 2-3 yaş grubu için harika 2 alternatif ise Waldorf 12'li Gökkuşağı ve Hape ahşap bloklar.

 


 

Smart Games oyunları ($)

25 yıldan beri eğitici ve ilham verici oyuncaklar üreten Smart Games, farklı seviyelerde akıl oyunları tasarlar. Hem eğlenceli hem eğitici oyunlarıyla çocukların elinden düşürmeyeceği bir hediye. Little Red Riding Hood ve Camelot Jr tercih edebileceğiniz 2 seçenek.

  

 

STEAM oyuncakları ($$$$)

Erken yaşta bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik konseptlerini kalıcı şekilde öğrenmenin en etkili yolu disiplinler-arası STEAM (Science; Technology; Engineering; Art; Mathematics) yaklaşımıdır. STEAM’de amaç; her çocuğun doğal merakını ve yaratıcılığını geliştirerek; STEAM ve sanat dünyasını yaratıcı yollarla keşfetmesini sağlamaktır. Bu alanda bir oyuncak hediye etmek isterseniz Miniland Gears Mühendislik Seti ya da Botley Kodlama Robotunu tercih edebilirsiniz. 

  

 

Kaba motor geliştirmenin en eğlenceli yolu ($$)

Yaşam boyu devam eden motor (büyük kas ve ince kas) gelişimin en önemli ve sağlam temelleri erken çocukluk döneminde atılır. Kaba motor gelişimi; vücudun genel hareketlerini ve denge dinamiğini kapsar. Bu hareketler; zihin, duyu organları ve kasların birlikte çalışması ile ortaya çıkar. Gonge Irmak Taşları ve Gonge Clown Hat Denge Şapkası kaba motor gelişimine destek hediye alternatifleri.


6-7 Yaşındaki Çocuğa Ne Alınır?

Masal kitabı ($)

Çocukların yaratıcılıklarını besleyen, kitap okuma alışkanlığı kazanmalarını sağlayan masal kitapları her yaş için uygun bir hediye alternatifi. moritoys oyun programının da parçası olan kitaplardan iki öneri: Bilim İnsanı Ada Arı ve Frederick.

   

Mantık ve zeka oyunları ($) 

Japonların çalışkanlığının erken çocukluk döneminde oynadıkları oyunlara bağlayan araştırmalar olduğunu biliyor muydunuz? Araştırmalar Japonya’da erken çocukluk döneminden itibaren zeka ve mantık oyunları ile buluşulmasının, daha verimli çalışabilen ve daha etkili düşünebilen bir toplum olmalarında etkili olduğunu göstermiş. Zeka ve mantık oyunları çocukların mantıklı düşünme ve problem çözebilme becerilerini artırabilir. Q-bitaz Jr ve Colour Code ise bu alanda harika iki alternatif. 

 

Macera Parkı Xtrem Aventures İstanbul ($)

Değişik bir hediye alternatifi arayanlar için Xtrem Aventures İstanbul ,macera ve adrenalin tutkunu 4-8 yaş arasındaki çocuklara eğlenceli parkurlar ve aktiviteler sunuyor.

Aile/Kutu  oyunları ($$)

Ailece keyifli vakit geçirmenin en güzel yolu kutu oyunları! İki harika seçenek ise Janod'un Akrobat Denge oyunu ve Djeco'dan Totem Zen. 

Janod Akrobat Denge Oyunu

Yapı inşa oyunları ($$$)

Yapı-inşa oyunları belli bir düzen içerisinde ve amaç odaklıdır. Nesneler arasında yeni fiziksel bağlar kurma süreci ve çocukların kendi düşünceleri doğrultusunda oynamaları, yaratıcılıklarını geliştirmelerine olanak tanımaktadır. Kapla ve K'nex yeni nesil yapı inşa oyunlarının favorilerinden.