DIY Dev Robot

Çocuklar, yeni arkadaşları dev robot ile hem yaparken hem oynarken çok eğlenecek! Üstelik yapması çok kolay ve robotunuza nasıl bir görüntü vereceğiniz tamamen sizin yaratıcılığınıza kalmış.

Malzemeler:

– Farklı boyutlarda koliler
– Beyaz köpük toplar
– Yumurta kartonları, kağıt bardaklar, şişe kapakları, tuvalet kağıdı/kağıt havlu rulosu, eski kağıtlar
– Evinizde mevcut olan, kullanmak istediğiniz her malzeme 🙂
– Yapıştırıcı
– Koli bandı
– Renkli kalemler

 

  

Nasıl Yapılır? 

1. Önce robotun gövdesi, kafası ve bacakları için kullanacağınız kolileri alın ve eğer üzerlerinde yazı varsa kolileri ters çevirip, koli bandı ile bantlayarak tekrar kapatın. Daha sonra bu kolileri kafa, gövde ve ayak olacak şekilde yapıştırın. 
 
2. Şimdi sıra robotunuzun yüzünü yapmakta! Başka bir karton veya kağıt kullanarak robotunuza gözler, ağız ve burun çizin. Bu kısmı tamamen sizin yaratıcılığınıza kalmış! Gözleri şişe kapaklarından, burnu ve ağzı kestiğiniz kağıtlardan yapabilirsiniz.

3. Şimdi de robotunuzun gövdesini yapın. Robotunuz, düğmelerine basınca neler yapacak? Göstergelerinde neler var? Bunlara karar vermek sadece sizin elinizde! Dilediğiniz gibi kesin, yapıştırın ve boyayın. Bu sırada bolca eğlenin, fotoğraflar çekin 🙂

   

4. Yeni robot arkadaşınız neredeyse hazır! Yumurta kartonlarından kollarını, karton bardaklardan kulaklarını unutmayın. Robotunuza şapkalar, aksesuarlar eklemek istiyorsanız şimdi tam sırası! 

 

Robotunuzun keyfini çıkarın!

Fotoğraf: @minimadthings

Fotoğraf: @snowingindoors

Fotoğraf: funathomewithkids