Evde oyunla kaba motor gelişimi

Çocukluğumuzun oyunları

    

Çocukluğumuzun oyunları hem kaba motor gelişimini desteklemede, hem de tüm aileyi içine katan eğlence sunmada birebir!

Körebe: Kalabalık aileler için birebir olan körebe, aynı zamanda denge, adımlama, mesafe hesaplama gibi birçok yeteneği geliştiriyor.

Saklambaç: Saklambaçı sevmeyen yoktur diye düşünüyoruz. Hepimizin favorisi saklambaç, her yaş grubunda saatlerce eğlence garantisi sunuyor!

Seksek: Eğer sek sek şeklinde halınız yoksa, bant, tuvalet kağıdı gibi sek sek hatlarını çizebileceğiniz her şey sek sek oyununuz için bir vesile olabilir! 

 

Pikler Üçgeni

100 yıl önce Macar çocuk doktoru Dr. Emmi Pikler tarafından geliştirilen Pikler Üçgeni, çocukların kendi sınırlarını, kendi zamanlarında ve ebeveynlerin kalp çarpıntısını minimumda tutacak şekilde öğrenmelerine olanak tanıması.

İnsanlar doğuştan kendini koruma mantığıyla doğar ve yeteneklerimizin sınırlarını test ederek deneyimden öğreniriz. Örneğin yürümeyi öğrenirken yürümeye çalışıyor, düşüyor, ve böylece destek tabanımızdaki ağırlık merkezimizin sınırını buluyoruz. Sinirlerimiz, yani beynimiz şekillendirilebilir olduğundan, uyguladığımız ve başarısız olduğumuz şeyleri sağlamlaştırıyor. Böylece yürümeyi öğrenirken adım adım stabiliteyi buluyor, kontrolümüzü ve dengemizi geliştiriyoruz.

Pikler de emeklemeye, yeni başlamış çocukların kendi sınırlarını keşfetmeleri için harika bir oyuncak!

6 aydan 5 yaşına kadar çocuklarla kullanılabilen Pikler Üçgeni, eğer evinizde yeterli alan var ise hayat kurtarıcı olacaktır.

Birlikte Hayvan Taklidi Yapın

Birlikte hayvan taklitleri yapmak aile boyu eğlence sunarken, içerdiği farklı hareketlerle de gelişime destek oluyor!

Kuş: Kolları yana açarak koşma
Yılan: Karnın üzerinde sürünme
Ayı: Dört ayak üzerinde yürüme
Kurbağa: Çömelerek sıçrama
Kanguru: Eller göğsün önünde hızlı sıçrama 
Penguen: Ayak bileklerini birleştirip, kolları vücuda kavuşturarak yürüme

 

moritoys’da kaba motor gelişimi

Çocukların her yaşta dengeli gelişimini desteklemek üzere uzmanlarca hazırlanmış moritoys oyun programından kaba motor gelişmini destekleyen birkaç öneri: