Miniland Animatch

GELİŞİME KATKISI

Animatch çocukların bilişsel, sosyal ve motor gelişimini aynı anda desteklemeyi başarmaktadır. Temel olarak bir model inşa ve serbest yaratıcılık oyuncağı olan minik Animatch hayvanları, problem çözme, eleştirel düşünme ve denge bilincini de kazandırmayı hedeflemektedir. Interaktif oynanabilme özelliği sayesinde işbirliği ve paylaşma gibi sosyal becerileri sınamaktadır. Parçaları takma, çıkarma, çevirme gibi hareketler sayesinde de çocukların ince kas becerileri desteklenir. 

Düşünme Becerileri:

Kavrama: Parçaların işlevini ve uygulanış şekillerini kavrar.

Uygulama: Kavradığı bilgiyi uygulayarak modele uygun figürler yaratır ya da yaratıcılığını kullanarak parçaları yeni biçimlerde kullanır.

Özyönetim Becerileri:

İnce kas becerileri: Parçaları takma, çıkarma, çevirme gibi hareketler sayesinde ince kas gelişimleri desteklenir.

Yer bilinci: Parçaların birbirine göre konumunu takip ederek bütüne ulaşır.

Sosyal Beceriler:

İşbirliği yapma: Bir yetişkinle ya da akranıyla oynaması durumunda işbirliği yapması, saygılı olması ve malzemeleri paylaşması beklenir.

Nasıl oynanır?

Miniland Animatch model inşa ve serbest yaratıcılık oyuncağıdır.

Kutuyu açtığınızda parçaları beraber sayabilir, aynı işlev, şekil ya da renkte olanları gruplayabilirsiniz.

Kutudan farklı farklı hayvanlar yaratmayı sağlayan 31 parça içermektedir. Amaç, çocukların bu modelleri yardım almadan bir araya getirip hayvan figürlerini tamamlamalarıdır.

Bu noktadan sonrası tamamen çocukların yaratıcılıklarına kalmış... Gelsin özgür yaratımlar, doğa üstü yaratıklar, çılgın hayvanlar :)