BeeWise Toys Safari Animals

Yeni nesil çocukların bir bölümü ayı, kaplan, zürafa gibi hayvanların hayvanat bahçesinde yaşadığını, tavuklarınsa süpermarkette yetiştiğini zannediyorlar. Çocuklar ne kadar erken yaşlarda canlılar alemi ile tanıştırılırsa (ilgili ve yaşa uygun belgeseller, kitaplar, oyunlar vb. yoluyla) dünyadaki farklılık ve çeşitliliğe karşı o denli duyarlı, saygılı, hoşgörülü ve paylaşmaya açık olacaklardır. BeeWise Safari Animals ile çocuklar vahşi doğadaki hayvanları tanıma ve onlarla benzersiz oyunlar kurma şansı yakalayacaklar. 

Üst üste dizilerek dengi oyunu olarak da kullanılabilen BeeWise Safari Animals Set ile 

GELİŞİME KATKISI

Düşünme Becerileri:

Analiz: En uzun ve dengeli hayvan kulesini oluşturmak için olasılıkları analiz eder.

Değerlendirme: Analizlerine dayanarak yargılarda bulunur, kararlar verir ve hamle yapar.

Bilgi edinme: Vahşi doğa, vahşi hayvanlar ve nesli tükenmekte olan hayvanlar hakkında bilgi edinir; İngilizce alfabeyi öğrenir ya da pekiştirir.

Özyönetim Becerileri:

Davranış koşulları: Dünyayı diğer canlılarla paylaştığımızı kavramasına ve beraber yaşama dair uygun kuralları bilmesine olanak sağlar.

Bilinçli seçimler: Diğer canlılarla beraber yaşarken gereken uygun hareket ya da davranışı seçme konusunda düşünme olanağı sağlar.

İnce kas becerileri: Parçaları kavrarken, yerleştirirken, yan yana ya da üst üste koyarken ince kas sistemlerini duyarlılıkla kullanır.

NASIL OYNANIR?

Gündelik hayatta görme şansımız olmayan vahşi hayvanlar ve aileleri nerelerde yaşarlar?

Nasıl beslenirler?

Bu hayvanların hayatta kalmak için nelere ihtiyacı vardır?

Nasıl bir habitata sahiptirler?

Bu hayvanlar Türkiye’de yaşayabilir mi? Neden?

Birbirlerinden ve bizden ne farkları vardır?

Safari Animals ile tüm bu sorulara ve daha fazlasına cevap arayabilir, sınırsız ölçüde oyun yaratabilirsiniz:

Hayvanlar Dünyası - Alternatif Oyun 1:

Safari Animals figürlerini kullanarak bu hayvanların karakteristik özellikleri hakkında bir sohbet başlatabilirsiniz: Renkleri, boyutları, ayak sayıları, ne gibi yemekler yedikleri vb... Aynı karakteristik özellikleri paylaşan hayvanları gruplayabilirsiniz (örneğin; 4 bacaklılar gibi). Biraz daha zorlayarak birden fazla aynı karakteristik özelliği paylaşan hayvanları gruplayabilirsiniz (örneğin; 4 bacaklılar ve et yiyenler gibi). Her kategoriyi isimlendirmesini isteyebilir ve beraber birer poster hazırlayabilirsiniz. Postere çizim yapmasını ya da fotoğraflarını çekerek yapıştırmasını isteyebilirsiniz. 

Bu aktivitelerle çocuğunuz; kıyaslama ve karşılaştırma yapacak, gruplandıracak ve hayvanların karakteristik özelliklerine dair anlayış geliştirecekler.

Hayvanlar Dünyası - Alternatif Oyun 2:

Hep birlikte bir habitat yaratabilirsiniz. Böylelikle, hangi hayvanların birlikte barış içinde yaşayabilecekleri ve nedenleri üzerine sohbet edebilirsiniz. Her bir hayvan için şu soruları sorabilirsiniz: Ne yer? Yaşamak için ne kadar alana ihtiyacı vardır? Doğal hayatta nasıl bir habitatta yaşıyor olabilir? Peki bu yaşam alanını en iyi nasıl şekillendirebiliriz? Buradan hareketle aile ve akrabalık ilişkileri hakkında sohbet edebilirsiniz. İnsanlara benzeyen (filler aileleriyle yaşıyor) ve farklı olan (aslanlar avlanıyor) özelliklerini tespit edebilirsiniz. Bu aktivitelerle çocuğunuz hayvanların ihtiyaçlarını keşfedecek, nasıl bilgiye ulaşabileceğini öğrenecek.

Hayvanlar Denge Oyunu:

Hayvanları en uzun kuleyi yaratmak üzere üst üste koymaya ne dersiniz? Bakalım en uzun kuleyi nasıl elde edeceksiniz?

Hayvanlar oyuncuların ortasına gelecek şekilde konur ve hayvan figürleri dilerseniz birer birer dağıtılır, dilerseniz de ortada karışık durur. Oyuna ilk önce kimin başlayacağı belirlenir ve oyuncular saat yönünde hamle yaparlar.

Sırası gelen oyuncu seçtiği bir figürü kuleye yerleştirir. Unutmayın, bu bir ekip oyunudur ve amaç ekip halinde en uzun ve dengeli kuleyi yaratmaktır.