Clown’s Hat

 

GELİŞİME KATKISI

Ekran kullanımı hem yetişkinler hem çocuklar için önüne geçilemeyen bir aktivite haline geldi. Konunun sıkça dile getirilen sosyal ve bilişsel boyutlarına ek olarak, dikkate alınması gereken fiziksel boyutu da mevcut.

Tabletleri kucağına oturan bir çocuk başını 30 ila 60 derece arası bir açıyla öne eğer. 30 derecelik açı boyuna yaklaşık 18 kg’lik yük bindirirken, 60 derecelik açı da bu 27 kg’ye çıkar. Bu pozisyonu uzun süre korumak boyun kaslarında aşırı yüklenmeye sebep olur ve uzun vadede baş ve boyun ağrısına yol açar. Boyun kaslarını güçlendirmek bu anlamda önemli katkı sağlar. Clown’s Hat çocukların boyun kaslarını güçlendirirken, denge ve konsantrasyon gibi alanlarda da katkı sağlar


PYP DİSİPLİNLERÜSTÜ BECERİLERE KATKISI

Özyönetim Becerileri

Büyük kas becerileri: Sabit kalma, salınım, denge ve koordinasyon gibi büyük kas becerileri desteklenir.

Mekânsal farkındalık: İnsanların ve nesnelerin çevrede nasıl hareket ettikleri konusunda farkındalığı artar.

Sağlıklı yaşam biçimi: Büyük kas gelişimini destekleyen bu egzersizi bilinçli ve istekli olarak seçmesi teşvik edilir. 

Araştırma Becerileri:

Gözlem yapma: Dengede durma, salınma, sağa sola – öne arkaya hareket etme biçimlerini gözlemler, farklı yollar dener.

Nasıl oynanır?

Kutudan çıkan materyalleri, çocuğunuzla beraber inceleyin. Materyallerin işlevleri hakkında beraber sohbet edin. Oyunun nasıl oynandığına dair beraber beyin fırtınası yapın.

Clown’s Hat bir denge oyunudur. Her bir parça fotoğrafta görüldüğü sıra ile kafanın üzerine yerleştirilir. Hedef şapkanın dengesini bozmadan en uzun mesafeyi yürümektir.

Şapkayı uzun süre dengede tutmayı başaran oyuncular ise oyunu biraz daha zorlaştırmak adına şapka ile çömelmeye çalışma, çömelerek yürüme gibi egzersizlere geçiş yapabilirler.

Ya da ellerinde bir kaşık ve kaşığa yerleştirilmiş top ile en uzun mesafeyi kat etmeye çalışabilirler.

 Biraz ilham isteyenler videoya!