Miniland Junior Engineering Gears

miniland junior engineering ile ilgili görsel sonucu

GELİŞİME KATKISI

Yaparak-yaşayarak uygulanan mühendislik aktiviteleri, çocuklara kendilerini ‘problem çözücü’ olarak görme imkanı sağlar. Bir problemi çözmenin birden fazla yolu olduğunu görür ve başarısız olup yeniden denemenin doğal bir süreç olduğunu kavrarlar. Yaşa uygun ve mühendislik mantığıyla dizayn edilmiş oyuncaklar, çocuklara hem keyif verir hem de adım adım ilerleyen yaratım süreçlerine katılma fırsatı yaratır. Miniland Junior Engineering Gears de bu mantık üstüne oturan bir STEM oyuncağıdır.

PYP DİSİPLİNLERÜSTÜ BECERİLERE KATKISI

Düşünme Becerileri:

Bilgi edinme ve kavrama: Parçaların işlevleri ve bir araya geldiklerinde bütünü oluşturma biçimleri hakkında bilgi edinir.

Uygulama ve sentez: Modellerdeki bütünü oluşturmak üzere parçaları birleştirir. Modellerden bağımsız özgün bir bütün inşa etmek üzere modeller yaratır, tasarlar ve yenilikler çıkarır.

Özyönetim Becerileri:

İnce kas becerileri: Parçaları birleştirme, takma, çıkarma, monte etme gibi hareketler yaparken ince kas sistemlerinin duyarlılıkla kullanması gereken becerileri gösterir.

Yer bilinci: Modellere bağlı olarak bütünü inşa ederken parçaların yerlerini ve birbirlerine göre konumlarını duyarlılıkla takip eder.

Organizasyon: Tek başına ya da ekip halinde oynarken etkin biçimde planlaması ve süreci yürütmesi beklenir.

Nasıl oynanır?

Junior Engineering Gears, çocuklara temel mühendislik becerilerini kazandırmayı hedefleyen bir STEM oyuncağıdır. Çocukların kavramalarını kolaylaştıran büyük boyda 62 parçadan oluşur. Farklı modeller içeren yapı kiti macerası sizi bekliyor.

Maceraya hazırsanız kutuyu açma zamanı! Çocuğunuzla beraber kutudan çıkan parçaları inceleyin. Toplamda 62 adet bulunan bu parçaları, çocuğunuzla beraber (Türkçe ya da İngilizce) sayın. Elbette yapılabilecekler kitapçıktaki modellerle sınırlı değil!

Çocuklarınızla parçaları kullanarak kendi modellerini inşa edebilir, yükseklik, denge gibi konularda deneyler yapabilirsiniz. Unutmayın! Çocuğunuzun tek limiti yaratıcılığının sınırları! Yani sınırsız!

İyi eğlenceler.