Fisher Price Code-a-Pillar

Code-a-Pillar – /* Hello Foobar! */

GELİŞİME KATKISI

Kodlama oyunları; çocukların daha önce deneyimlemediği şekillerde merak etme, problem çözme ve deney yapma gibi 21.yüzyıl becerilerini destekler. Ayrıca alfabeyi ve rakamları öğrenmenin ötesinde onlara nasıl bağımsız düşünebilecekleri konusunda yardımcı olurlar. Yaparak-yaşayarak öğrenmelerini desteklerken, açık-uçlu keşif şansı vererek hayat boyu öğrenme şevkini de aşılar. 

Düşünme Becerileri

Bilgi edinme: Kodlama teknikleri ve malzemelerin özellikleri hakkında bilgi edinir, süreçte benzer biçimde hatırlar.

Kavrama: Edindikleri bilgileri ve öğrenilen malzemelerin anlamını yakalar, öğrenileni iletir ve farklı kombinasyonlarla yorumlar.

Uygulama: Tırtılını başlangıçtan bitiş noktasına ulaştırmaya çalışırken kavradığı bilgileri uygulamaya geçirir.

Analiz: Tırtılını farklı noktalara ulaştırmak ve engellere çarpmadan ilerlemesini sağlamak için olasılıkları analiz eder.

Sentez: Parçaları kodlamasını tamamlayacak bir bütün oluşturmak üzere birleştirir, yaratır, tasarlar, farklı kombinasyonlar geliştirir ve yenilik çıkarır.

Araştırma Becerileri 

Gözlem yapma: Tırtılını en etkili şekilde nasıl hedefe ulaştırabileceğini bulmak için duyularını kullanarak bütün ayrıntıları yakalamaya çalışır.

Planlama: Hareket tarzını geliştirir, ana hatları düşünerek ya da haritalayarak çıkarır, hedefe ulaşmak için farklı yollar geliştirir.

Özyönetim Becerileri 

İnce kas becerileri: Parçaları takıp çıkarma üzerine pratik yapar.

Yer bilinci: Başlangıç ile bitiş noktasının ve engellerin konumu hakkında duyarlılık göstermesi beklenir.

Organizasyon: Etkinliği etkin biçimde planlayıp ve yürütmesini teşvik eder.

Nasıl Oynanır

Çocuğunuzla oyuna başlamadan önce ebeveyn videoyu izleyerek Code-a-pillar ile tanışabilirsiniz.

Öncelikle çocuğunuzla beraber Code-a-pillar parçalarını teker teker inceleyin. Tırtılın her bir kuyruk parçasında olan işaretleri beraber gözden geçirin. Dilerseniz çocuğunuzun birkaç defa parçaları takıp çıkarma pratiği yapabilirsiniz. Hazırsanız maceraya başlasın!

Önce en temelden başlayalım: Tırtılınızın nereden nereye gideceğine karar verin. Ardından, üstünde ok olan yeşil diski başlangıç noktasına, yıldız olan kırmızı diski de varış noktasına koyun (Evdeki herhangi 2 eşyayı da başlangıç ve bitiş noktası olarak belirleyebilirsiniz).

Tırtılın kuyruklarını öyle bir dizmelisiniz ki, kuyruğunun üzerinde bulunan işaretleri takip ederek yol aldığında, başlangıç noktasından bitiş noktasına varmalı! Örneğin; 2 ileri, 1 sola, 1 ileri, 2 sağa gitse hedefe ulaşır mı? Cevap evetse kuyrukları bu şekilde dizebilirsiniz. Ya da 3 ileri gitmesi yeterli miydi? Bu noktada deneyimlemek çocuklara kalıyor!

Peki biraz zorluk katmak ister misiniz? O halde tırtılınızın yoluna engeller koyabilirsiniz. Bir minder, sandalye, oyuncak gibi... ile gidiş yolunu zorlaştırabilir ve varacağı noktaya bu objelere çarpmadan gitmesini sağlamak için en ideal kodlamayı bulmaya çalışabilirsiniz.

Tırtıl hedefe ulaştıktan sonra başlangıç/bitiş noktasını değiştirebilir, sınırsız kombinasyonlar yaratabilirsiniz.

 Code-a-pillar’ın “Think & Learn Code-a-pillar” isimli bir aplikasyonu da var! Öğrenmeyi mobile taşımak isterseniz, ücretsiz aplikasyonu yükleyebilirsiniz!

Think & Learn Code-a-pillar™ - Apps on Google Play

 

DİKKAT! Code-a-pillar halı üstünde değil düz ve tüysüz bir zeminde gitmeyi tercih eder.

Code-a-pillar’ın ses fonksiyonu, müşterilerden gelen yüksek ses uyarısı sebebi ile moritoys tarafından engellenmiştir.