Janod Acrobat Skills Game

Janod J02757 Skill Acrobat Game: Toys & Games - Amazon.com

GELİŞİME KATKISI

Acrobat Skills Game, grup halinde oynanan ve stratejiye dayalı bir oyundur.  Sosyal ve düşünme becerilerini doğrudan etkiler.

Grup halinde oynanması işbirliği yapma, sıra bekleme, saygılı olma gibi temel sosyal becerileri geliştirirken; stratejiye dayalı oluşu uygulama, analiz, değerlendirme gibi düşünme becerilerini destekler.  Janod acrobat skills game ile çocuklar bu becerilerin yanı sıra tutma, kavrama, yerleştirme gibi ince kas hareketlerini yapacak ve renk bilgisi, eşleştirme gibi temel matematiksel bilgileri tekrarlayacaklar.

Düşünme Becerileri

Analiz: En uzun kuleye ulaşabilmek adına atması gereken hamleyi analiz eder.

Değerlendirme: Akrobatları devirmeden oyunu sürdürmek adına yargılarda bulunur, karar verir.

Sosyal Beceriler

İşbirliği yapma: Diğer oyuncularla işbirliği yaparak çalışması, onlara saygılı olması, malzemeleri paylaşması ve sırasını beklemesi teşvik edilir.

Özyönetim Becerileri

İnce kas becerileri: Akrobatları, zarları, kartları tutar, kavrar ve dengeli şekilde yerleştirir.

Yer bilinci: En uzun kuleye ulaşmak adına akrobatları uygun yerlere yerleştirmeye çabalar.

Nasıl oynanır?

Janod Acrobat Skills Game 2 ila 8 kişi arasında oynanabilir.

Kartlar ve akrobatlar oyunculara eşit sayıda dağıtılır.  Oyuna ilk kimin başlayacağına karar verilir ve sonrasında oyun saat yönünde ilerler.

İlk oyuncu zemine bir kart koyar ve zarları atar. Zarlarda çıkan renklere göre zemine koyduğu karta akrobatları yerleştirir. Sırası gelen aynı işlemi tekrarlar.

Ancak amaç en uzun kuleye ulaşmak olduğu için stratejik davranılmalıdır! Ve unutmayın akrobatları koyarken kule düşerse oyunu kaybedersiniz.