moritoys Creativity Blocks

Creativity Blocks erken çocukluk dönemi için tasarlanmış bir STEM setidir. Çocukların parçadan bütüne geçişin mantığını kavramalarına yardımcı olur, mekânsal algı, örüntü bulma ve odaklanma becerilerini de geliştirir. Nesneler arasında yeni fiziksel bağlar kurma süreci yaratıcılıklarını geliştirmelerine, çocukların kendilerini yaratıcı bir biçimde ifade etmelerine olanak tanır. Açık uçlu materyaller birçok olasılık sunarak, değişik görüşlere ve olası çözümlere doğru ıraksak düşünmeyi geliştirmektedir. 

Özyönetim Becerileri:

İnce kas becerileri: Parçaları tutma, gerekli yerlerde konumlama gibi hareketleri yaparken ince kas becerilerini kullanır, el-göz koordinasyonu sağlar.

Yer bilinci: Modellere bakarak benzer inşalar yapmaya çalıştığında parçaları konumlandırması ve uygun şekli yaratması beklenir.

Düşünme Becerileri:

Kavrama: Modelleri takip ederek ve kendi tasarımlarını kurarak bir bütün oluşturmanın mantığını kavrar, anlamını yakalar ve öğrendiklerini yorumlar.

Sentez: Bir bütün yaratmak üzere parçaları farklı şekillerde konumlandırması, yeni desenler yaratması, tasarlaması, geliştirip yenilikler çıkarması beklenir.

 

Nasıl oynanır?

Kutudan çıkan parçaları çocuğunuzla birlikte tek tek sayın. Setin kaç parçadan oluştuğu, bu parçaların ne işe yaradığı ile ilgili sohbet edin. Parçaları renk ya da şekillerine göre gruplara ayırabilirsiniz. Böylece çocuğunuzun matematik becerilerinin gelişmesine destek olabilirsiniz.

Creativity Blocks ile yapı-inşa oyunları oynamak oldukça kolay! Parçalar birbirlerine kolayca tutunur ve hafif yapısı sayesinde yapılar dengede kalır.

Çocuklar örnek modellere bakarak ya da yaratıcı düşüncelerinin yardımıyla sınırsız modeller inşa edebilirler. Örneğin; hayvanlar, ulaşım araçları, yapılar, koltuk masa gibi ev eşyaları, köprüler, evler kuleler...

Modellere bakarak yapıları inşa ederken çocuklar modelleri en alttan en üste kadar adım adım takip etmelidir. Parmakları ile satır satır gerekli parçaları sayabilir, parçaları istenilen şekilde bir araya getirip bir üst sıraya geçebilirler. Herhangi bir konum hatasında ya da parça eksiğinde yapı istenilen dengede duramayabilir. Tüm bu elementler sayesinde çocuklar mantıksal düşünme, konsantrasyon ve sabır becerilerini geliştirir.

Hayal güçleri doğrultusunda özgün yapılar çıkarırken kendi zorluk seviyesini takip edecek ve test etme şansı yakalayacaklar. Bu yaratım sürecinde her şekilde bilişsel becerilerini ve yaratıcılıklarını kullanma fırsatı yakalayacaklar.