Djeco Cubic House

GELİŞİME KATKISI

Çocuklar hayatı oyun yolu ile öğrenirler. Oyun, çocukların dünyayı algılamalarını, hayal ile gerçek dünya arasında köprü kurmalarını sağlayan en önemli araçlardandır. Oyunlarda kurguladıkları hikayeler doğrultusunda hayatın bir provasını yaparlar.  Bir çocuğun sağlıklı bir şekilde büyüyüp gelişebilmesi için nasıl iyi beslenmesi, hareket etmesi, motor gelişiminin desteklenmesi gerekiyorsa, aynı şekilde oyun yolu ile çevresindeki olayları anlamlandırmayı öğrenmesi gerekir. Bu fiziksel ve ruhsal gelişiminde çok büyük önem taşır. Ev/aile içeren kurgu oyunları çocukların sosyal bir birey olmasını desteklerken; merak ettikleri rolleri canlandırmalarına ve sosyal hayata uyum sağlamaya yardımcı olur. Üstlendikleri roller doğrultusunda karşılarındakilerin duygularını anlayabilir; oyun sırasında kendini anlatırken iletişim becerilerini geliştirirler.

Sosyal Beceriler:

Grup içinde çeşitli görevler üstlenme: Grup halinde veya bireysel bir şekilde oynarken girdiği rol doğrultusunda davranışını değiştirir ve hareket eder.

Başkalarına saygı duyma: Grup halinde oynaması durumunda diğer oyuncuları dikkatle dinlemesi ve beraber karar almaya gönüllü olması beklenir.

Çatışmaları çözme: Oyun süresince diğer oyuncuları dinlemesi, uzlaşması, sorumluluğuna uygun biçimde kabul etmesi ve adil olması beklenir.

İletişim Becerileri:

Konuşma: Büründüğü role uygun bir şekilde konuşur, üstlendiği role uygun olarak fikirlerini veya görüşlerini dile getirir.

Özyönetim Becerileri:

Organizasyon: Oynayacağı rolü kurgular ve planlarını rol içerisinde uygular.

Nasıl oynanır?

Çocuğunuzla birlikte evi nereye yerleştireceğinize karar verin. Oyuna başlamadan önce kutudan çıkan mobilya ve aksesuarları çocuğunuzla beraber tek tek inceleyin, neler olduğu ve ne işe yaradıkları üzerine sohbet edin. Cubic House’u kendi evinizle karşılaştırarak her bir odaların benzer ve farklı kullanımı üzerine sohbet edebilirsiniz.

Oyunun herhangi bir kuralı yoktur. Bu oyunda çocuğunuzun hayal gücüne güvenin! Oyunun kurgusunu ve liderliğini ona bırakın ve birlikte oyunun tadını çıkarın.

İyi eğlenceler!

Aksesuarlar değişkenlik gösterebilir.