Globber Denge Bisikleti

GELİŞİME KATKISI

Yaşam boyu devam eden motor (büyük kas ve ince kas) gelişimin en önemli ve sağlam temelleri erken çocukluk döneminde atılır. Büyük kas gelişimi; vücudun genel hareketlerini ve denge dinamiğini kapsar. Bu hareketler; zihin, duyu organları ve kasların birlikte çalışması ile ortaya çıkar.  Dolayısıyla, çocuklar büyük kaslarını çalıştırırken bütüncül şekilde zihinlerini ve duyularını da geliştirmiş olurlar. Globber Denge Bisikleti, çocukların temel kuvvet ve sabit kalma, denge ve koordinasyon becerilerini geliştirirken bir yandan da duyularını harekete geçirir. Ayrıca, dengede durmayı keşfederek öğrenmelerini sağlayarak yardımsız hareket etmelerine destek olur ve özgüvenlerini besler.

Özyönetim Becerileri:

Büyük kas becerileri: Bisikleti dengeli kullanabilmek adına büyük kas gruplarının kullanıldığı ve güç etmeninin gerektiği becerileri gösterir.

Yer bilinci: Bisikleti dengeli şekilde kullanırken etrafında yer alan ya da önüne çıkan nesne ve canlıların konumuna dikkat etmesi ve çarpmamak ya da ezmemek için duyarlılık göstermesi beklenir.

Güvenlik: Kendisini ve başkalarını tehlikeye ya da riske atmaktan kaçınan davranışlarda bulunması teşvik edilir.

Davranış koşulları: Bisikleti kullanırken uyması gereken kuralları bilmesi ve uygulaması beklenir.

Nasıl oynanır?  

Öncelikle bisikletin selesini ve T-bar’ı çocuğunuzun boyuna uygun olarak ayarlayın.

Globber Denge Bisikleti, 2 tekerlekli bisiklete binmeyi bilmeyen ya da 2 tekerlekli bisiklet kullanıp denge oyunlarından daha çok keyif almak isteyen tüm çocuklar için ideal bir oyuncaktır.

Globber Denge Bisikleti’nin tüm kontrolü çocuklarda...

İlk başlarda, adımlayarak bisikleti sürebilir ve kendilerini böyle daha konforlu hissedebilirler.

Ardından, ayakları kısmen havada birkaç saniye boyunca dengelerini sağlayabilirler.

Bunun için kendilerine güvenmeleri yeterli... Bu güveni sağlayana kadar çocuğunuzun yanında olmanız ve onu güvende hissettirmeniz önem arz eder.

Kendi dengelerini sağlayıp bağımsız eğlencenin tadını çıkardığında artık denge konusunda uzmanlaşmış, büyük kas becerilerine hakim ve 2 tekerlekli bisiklete geçmeye hazır demektir.

Bu arada çocuğunuz bisikletinin keyfini çıkarırken, onunla bisikletin en çevre dostu araç olduğu konusunda sohbet edebilir; aynı zamanda bisiklet kullanmanın sağlıklı yaşama etkilerinden de bahsedebilirsiniz.

AMAN DİKKAT: Kask olmadan asla!!

NOT: Globber Denge bisikletinin taşıma kapasitesi 20kg; kullanım için min/max kullanıcı boyu: 85-110 cm’dir.