Djeco Bata Waf

bata waf moritoys card game ile ilgili görsel sonucu

GELİŞİME KATKISI

3 yaş ve üstü çocuklar için harika bir kart oyunu olan Bata-Waf, çocukların gözlem yeteneğini geliştirirken, soyut düşünme becerisini kuvvetlendirir, hafızayı güçlendirir, konuşmayı teşvik eder ve bolca eğlence sunar!

Düşünme Becerileri: 

Bilgi edinme: Oyunun malzemeleri, oynanış biçimi ve kuralları hakkında bilgi edinir ve benzer biçimde hatırlar.

Kavrama ve uygulama: Uzun kısa kavramı ve bu matematiksel konsept çerçevesinde karşılaştırma yapmayı öğrenir ve edindiği bu matematiksel bilgileri kart üstünde pratik anlamda kullanır.

Sosyal Beceriler:

İşbirliği yapma: Oyun sırasında diğer oyuncularla işbirliği yapma, onlara saygılı olma, malzemeleri paylaşma ve sırasını bekleme üzerine yoğunlaşır.

Grup halinde karar alma: Oyun içindeki kararlarda fikir birliğine ulaşması beklenir.

İletişim Becerileri: 

Konuşma: Oyun arkadaşları ile oyun sürecinde kurallar, ortak alınan kararlar ve oyun akışı hakkında konuşur, kendini ifade eder.

Dinleme: Yönergeleri, diğer oyuncuları ve verilen bilgileri dinler.

Görme: Görsel materyalleri yorumlar, analiz eder ve uygun şekilde oyunu sürdürür.

Nasıl oynanır? 

Bata-Waf 2 ila 4 oyuncu ile oynanır.

Öncelikle tüm kartlar tüm oyunculara eşit sayıda dağıtılır. Her oyuncu destesini ters bir şekilde (köpeklerin bulundukları yüz yere bakacak şekilde) önüne koyar.

Her kartın üzerinde 1 ila 6 arasında farklı uzunluklarda bir köpek vardır. Bu köpeklerin uzunlukları ait oldukları numarayı belirtecek şekilde çizgiler ve renklerle de belirtilmiştir.

Her oyuncu yüzü aşağı doğru olan destesinin en üstünden bir kartı açar. Açılan kartlar arasından en uzun köpeğe sahip olan oyuncu tüm kartları kazanır. Kazandığı kartları kendi destesinin en altına yerleştirir.

Aynı anda açılan kartlar arasından iki veya daha fazla köpek aynı yükseklikte ise, bir "bata-waf" olur!

Bata-waf olan oyuncular destelerinden bir kart daha açar. Bu elde en uzun köpeğe sahip olan oyuncu, her iki turda açılan kartların tümünü kazanır!

Tüm kartları kendi destesine katan oyuncu oyunun da kazananı olur!

Bol şans!