B.Toys Elemenosqueeze Architectural Blocks

GELİŞİME KATKISI

Okul öncesi dönemdeki çocukların, etrafında bulunan nesnelere ilgisi oldukça fazladır. Onlar çevrelerinde gördükleri nesneleri, önceden deneyimlemiş oldukları bilgilerle karşılaştırarak gruplandırma yaparlar. Dolayısıyla, gördükleri nesnelerin farklı özelliklere sahip olması onların algılarının gelişmesini sağlar.
B.Toys Elemenosqueeze mimari bloklar oyunu, çocukların şekil, harf, hayvan ve sayı farkındalığı kazanmasını sağlarken, algılarının gelişmesine yardımcı olur. Bunu yaparken de mimari şaheserler inşa etmesini destekler. 

İletişim Becerileri:

Konuşma: Oyunu kurgulama ve süreci anlatma fırsatı verir. Kurgularını başkalarına anlatması kendini ifade etmesi için olanak sağlar.

Özyönetim Becerileri:

İnce kas becerileri: Küpleri aklındaki temaya uygun bir şekilde yerleştirirken ince kaslarını kullanır.

Araştırma Becerileri:

Gözlem yapma: Elemenosqueeze bloklarının yüzey farklılıklarını el yoluyla gözlemler ve duyularını kullanır.

Nasıl oynanır?

moritoys kutunuzu açarken Elemenosqueeze paketinden kaç parça çıkacağını çocuğunuzla beraber okuyun. Bu parçaların neler olabileceği, oyunun nasıl oynanabileceğiyle ilgili beraber akıl yürütün.

Oyuna başlamadan önce çocuğunuzla tüm parçaları teker teker sayabilir, aynı şekildeki/renkteki parçaları bir araya getirebilirsiniz. Böylece matematiksel becerilerinin gelişimini desteklemiş olursunuz.

Elemenosqueeze temelde açık uçlu yaratımlara imkan vermek için tasarlanmış bir oyundur. Bu sebeple oyunu tamamen çocuğunuzun hayal gücüne bırakarak farklı şekilli ve renkli blokları istediği şekilde dikey/yatay sıralamasını ve yaratıcı sonuçlar çıkarmasını izleyebilirsiniz!

Ufak bir yönlendirme isterseniz çocuğunuzdan blokları kullanarak yapabileceği en uzun, en geniş yapıları kurgulamasını isteyebilirsiniz.

İyi eğlenceler!