Nexus Happy Architect Town

GELİŞİME KATKISI

36 ay itibariyle çocukların el-göz koordinasyonları hızla gelişmeye başlar.  Böylelikle 2 yaşa nazaran küçük objeleri daha rahat kavrarlar ve ince motor becerileri gözle görülür şekilde artış gösterir. Bu dönemde çocuklara, motor becerilerini destekleyici oyunlar sunmak, gelişimlerine büyük katkılar sağlar.

Nexus Happy Architect Town, çocukların ince motor gelişimlerine yardımcı olmakla beraber, matematik becerilerini destekler; sosyal ve duygusal gelişimlerine destek olur.

İletişim Becerileri

Konuşma ve sözel olmayan iletişim: Bir kurgu yaratarak oyunu şekillendirmesi konuşma ve sözel olmayan iletişim becerilerine katkıda bulunur.

Sunma: Yarattığı oyun çerçevesinde fikirlerini sunarak oynar.

Özyönetim Becerileri

İnce kas becerileri: Nesneleri bir araya getirerek yeni şekiller oluşturma olanağı tanır. Nesneleri toplama, dizme, takıp çıkarma becerilerini destekler.

Yer bilinci: Parçaları birbirlerine takıp çıkarırken uygun şekilde tutar ve uygun biçimde yerine yerleştirir.

Nasıl oynanır?

moritoys kutunuzu açarken çocuğunuzla beraber Happy Architect Town setinden kaç parça çıkabileceği ve bu parçaların neler olabileceği üzerine sohbet edin. Kuracağınız oyunun kurgusu üzerine kafa yormaya başlayın. Kutuyu açtıktan sonra parçaları tek tek sayın ve aynı amaca hizmet edenleri gruplayarak ayırın.

Sıra hayalinizdeki şehri kurmaya geldi!

  • Bir modele bağlı kalma zorunluluğu olmadan, çocuklarınızın yaratıcılığını kullanmasına olanak sağlayın.
  • Açık uçlu sorular yönelterek yarattığı şeyler hakkında sohbet edin: "Bu nedir? Ne işe yarar? Nasıl kullanmayı düşünüyorsun? Peki, bu parçayı başka şekilde de kullanabilir miydik?" gibi...
  • Şehir yaşamını anlatan hikayeler oluşabilmesi için çocuğunuzu destekleyin ve ailecek oyunun keyfine kendinizi bırakın.

İyi eğlenceler!