Thames and Kosmos Kids’ First Amusement Park Engineer

GELİŞİME KATKISI

Yaparak-yaşayarak uygulanan mühendislik aktiviteleri, çocuklara kendilerini ‘problem çözücü’ olarak görme imkanı sağlar. Bir problemi çözmenin birden fazla yolu olduğunu görür ve başarısız olup yeniden denemenin doğal bir süreç olduğunu kavrarlar. Yaşa uygun ve mühendislik mantığıyla tasarlanmış oyuncaklar, çocuklara hem keyif verir hem de adım adım ilerleyen yaratım süreçlerine katılma fırsatı yaratır. Kids First Amusement Park da bu mantık üstüne oturan bir STEM oyuncağıdır. Çocuklar lunaparkın eğlenceli dünyasındaki aletleri inşa ederken; temel fizik ve mühendislik üzerine bilgi sahibi olacaklar.

Düşünme Becerileri:

Bilgi edinme ve kavrama: Parçaların işlevleri ve bir araya geldiklerinde bütünü oluşturma biçimleri hakkında bilgi edinir.

Uygulama ve sentez: Modellerdeki bütünü oluşturmak üzere parçaları birleştirir. Modellerden bağımsız özgün bir bütün inşa etmek üzere modeller yaratır, tasarlar ve yenilikler çıkarır.

Özyönetim Becerileri:

İnce kas becerileri: Parçaları birleştirme, takma, çıkarma, monte etme gibi hareketler yaparken ince kas sistemlerinin duyarlılıkla kullanması gereken becerileri gösterir.

Yer bilinci: Modellere bağlı olarak bütünü inşa ederken parçaların yerlerini ve birbirlerine göre konumlarını duyarlılıkla takip eder.

Organizasyon: Tek başına ya da ekip halinde oynarken etkin biçimde planlaması ve süreci yürütmesi beklenir.

Nasıl oynanır?

Kids First Amusement Park, çocuklara temel mühendislik becerilerini kazandırmayı hedefleyen bir STEM oyuncağıdır. Çocukların kavramalarını kolaylaştıran büyük boyda 97 parçadan oluşur. İçeriğinde bir de İngilizce hikaye kitabı bulunur. Çocuğunuzla bu kitapta yer alan maceraları okurken, bir yandan da benzersiz bir lunapark inşa etmenin keyfine varacaksınız. 20 farklı modeli (hız treni, atlıkarınca, çarpışan araba, korsan gemisi, dönme dolap vb.) ile lunapark macerası sizi bekliyor. 

Bu maceraya hazırsanız kutuyu açma zamanı! Çocuğunuzla beraber kutudan çıkan parçaları inceleyin. Parçaları çocuğunuzla beraber sayın. “100 adet olması için kaç parça daha gerekirdi?”, “97, 100’den kaç eksik?” gibi sorularla matematik oyunları oynayabilirsiniz.

Peki, hikayeyi dinlemeye hazır mısınız?

O halde, kitapçığı okuyarak TY ve Karlie ile tanışarak başlayalım.

TY ve Karlie, anneleri mühendis, babaları bilimkurgu kitapları yazarı olan iki kardeşler. Hep beraber yeni şeyler inşa etmeye ve sorunları çözmeye bayılıyorlar. Serüvenlerinde, maymun Remus ve robot Huxley de onlara yardım ediyor.
Ama bu maceralarında sizin de yardımınıza ihtiyaçları var... Çünkü lunaparkta çözülmesi gereken bir sürü sorun var. Parkın yöneticisi Makey hız trenini onarmak için sizin yardımınızı bekliyor. Ayrıca, çarpışan araba Bob’un da tamponunun tamir edilmesi gerekiyor! Dönme dolap Felix ise yeniden dönmek istiyor!
Yardım etmeye hazırsanız, hikaye kitabında adım adım anlatılan inşa ve onarım programına başlayabilirsiniz.

Elbette, yapılabilecekler bu 20 modelle sınırlı değil. Çocuklarınız parçaları kullanarak kendi modellerini inşa edebilir, yükseklik, denge vb. konularda deneyler yapabilir...

Modellerinde bir lunapark olmak zorunda da değil. Kendi hikayelerini oluşturmak istedikleri her yer olabilir. Üstelik TY ve Karlie gibi bir yandan da serüvenlerini anlatabilirler. Unutmayın! Çocuğunuzun tek limiti yaratıcılığının sınırları! Yani sınırsız!