Djeco Little Balancing

djeco little balancing ile ilgili görsel sonucu

GELİŞİME KATKISI

Okul öncesi dönem çocuklarının grup halinde oynadığı oyunlar sosyal becerilerini destekler. Ayrıca kural setleri ile gelen kutu oyunları da oyun kurallarını kavramalarına ve sonrasında uygulamalarını sağlayarak bilişsel gelişimlerini destekler. Djeco Little Balancing oyunu, tüm bu özellikleri barındırmanın yanında, çocukların ince kas becerilerini, denge algılarını ve el-göz koordinasyonlarını geliştirir.  

Düşünme Becerileri:

Bilgi edinme: Oyunun nasıl oynandığı hakkında bilgi sahibi olur.

Kavrama ve uygulama: Öğrenilen malzemelerin anlamını yakalar, öğrendiği bilgileri oyuna iletir ve oyunun kuralları dahilinde veya yeni bir bakış açısı ile yorumlar.  Edindiği bilgiler doğrultusunda oyunu ilerletir.

Sosyal Beceriler:

İş birliği Yapma: Grup içerisinde iş birliği yaparak çalışması, başkalarının aldığı kararlara saygılı olması, oyunun malzemeleri paylaşması ve sırasını beklemesi teşvik edilir.

Grup halinde karar alma: Gerektiğini düşündüğü durumlarda grup arkadaşının/arkadaşlarının fikrini sorması, onları dinlemesi beklenir.

Özyönetim Becerileri:

İnce kas becerileri: Nilüfer saplarını kavrarken ve üzerine nilüfer ile kurbağaları yerleştirirken ince kaslarını çalıştırır.  

Yer bilinci: Nilüfer saplarının, nilüferlerin ve kurbağaların birbirlerine göre konumunu değerlendirir ve bir sonraki nilüfer sapını dengeli yerleştirmek üzere boyutuna karar vererek uygun yere koyar.

Organizasyon: Oyunu etkin biçimde planlar ve yürütür.

Nasıl oynanır?

Djeco Little Balancing oyunu, 2 - 4 kişi ile oynanır.

Amaç, göletin üzerinde duran nilüferlere dengede durabilecek kurbağalar yerleştirmektir.

Oyuna başlamadan önce gölet, oyunculara eşit mesafede olacak şekilde alana yerleştirilir.

Gölet alanında nilüferlerin yerleştirileceği alanlar yuvarlak dalgalarla işaretlenmiştir. Bu alanlara sırasıyla nilüfer sapı ve nilüferler gelmektedir. Sırası gelen oyuncu bu alana sıralamasına uygun bir şekilde bir tane nilüfer sapı ya da nilüferi yerleştirir. Tüm nilüferler ve nilüfer sapları bitene kadar bu oyun bu şekilde devam eder. Sonrasında sırası gelen oyuncu kurbağaları nilüfer kulelerinin üzerine yerleştirir.

Oyun sürecinde kendi sırasında yerleştirme yaparken kuleyi yıkan oyuncu o eli kaybetmiş olur. Diğer tüm oyuncular birer tane jeton alır.

Oyunun sonunda en fazla jetona sahip olan kişi oyunun kazananı olur.  

Biraz daha zorlaştırmak isterseniz:

Nilüferlerin yerleştirileceği dalga noktalarının bir ya da daha fazlasına kurbağa yerleştirerek o alanı nilüfer kurmaya kapatabilirsiniz. Bu şekilde kulelerin daha yüksek olması, miniklerin dengeyi kurarken daha dikkatli olmaları gerekir.