Smart Games Little Red Riding Hood Deluxe

GELİŞİME KATKISI

Kırmızı Başlıklı Kız masalını bilişsel gelişim oyunuyla keşfedin! Kırmızı Başlıklı kıza büyükannesinin evinin yolunu bulması için yardım edin. 48 farklı oyun kartındaki bulmacalar, çocukların planlama, problem çözme, odaklanma gibi alanlarda bilişsel gelişimini desteklerken, görsel ve mekânsal algılarını da besleyecek.

Düşünme Becerileri:

Kavrama: Little Red Riding Hood Deluxe ile parçadan bütüne geçişin mantığını kavrar.

Uygulama: Kavradığı bilgileri pratik anlamda kullanarak puzzleları tamamlar. 

Analiz: ipuçlarını takip ederek parçaları yerleştirir ve labirentin doğru şekilde tamamlanabileceğini analiz eder.

Sentez:  Bulmacaları çözerken labirentleri bir bütün olarak tamamlamak üzere parçaları birleştirir, bütünü yaratır. Farklı yöntemler geliştirmesi beklenir.

Değerlendirme: Verilen ipuçlarına dayanarak yargılarda bulunur, karar verir ve yanlış koyduğu parçaların konumunu değerlendirerek yeniden konumlar.

Özyönetim Becerileri:

İnce kas becerileri: Karakter ve labirentleri uygun konumda yerleştirmek üzere tutma, çevirme, yerleştirme gibi manipülatif beceriler sergilerler.

Yer bilinci: İpuçlarına göre parçaların konumları, birbirine göre yerleşimleri, boş kalan alanlara labirentlerin yerleştirilmesi gibi yer bilinci ve mesafe algısı gerektiren çalışmalar yaparlar. Böylelikle görsel ve mekânsal algısı da güçlenir.

Organizasyon: İpuçlarına göre labirentleri yerleştirmek üzere oyun kurar ve bu bireysel oyunu yönetme fırsatı bulur.

Nasıl oynanır?

Little Red Riding Hood Deluxe tek kişilik bir akıl oyunudur. Oyun kolaydan zora doğru sıralanmış 48 adet oyun kartındaki bulmacaları çözerek oynanır. Çocuğunuzun oyuna aşinalık kazanması adına ilk birkaç bulmacayı birlikte çözün. Hazırsanız aşağıdaki adımları takip ederek bambaşka bir Kırmızı Başlıklı Kız hikayesine yelken açabilirsiniz!

Oyunda Kurt Yoksa:

  1. Kitapçıktan bir oyun seçin ve evi, ağaçları ve kırmızı başlıklı kızı gösterildiği şekilde oyun tahtasına yerleştirin. Evin bacasının pozisyonundan ve kapıların doğru yöne baktığından emin olun. Oyunu, bu parçaların yerini değiştirmeden çözmelisiniz.
  2. Kırmızı Başlıklı Kız için büyükannesinin evini bulmasına yardımcı olacak bir patika yapın. Oyun zorlaştıkça kullanılacak patika sayısı da artacaktır. Tabla üzerindeki bazı kareler boş kalabilir.
  3. Her oyunun tek bir çözümü vardır ve oyun kitapçığının arkasında gösterilmektedir.

Oyunda Kurt Varsa:

  1. Kitapçıktan bir oyun seçin ve evi, ağaçları, kırmızı başlıklı kızı ve kurdu gösterildiği şekilde oyun tahtasına yerleştirin. Evin bacasının pozisyonundan ve kapıların doğru yöne baktığından emin olun. Oyunu, bu parçaların yerini değiştirmeden çözmelisiniz.
  2. Bu sefer iki farklı patika yapmanız gerekmektedir. Bu patikalardan biri Kırmızı Başlıklı Kızı eve götüren, diğeri de kurdu eve götüren yol olacaktır. İki patikanın da evin farklı kapılarına ulaşması gerekmektedir. Oyun zorlaştıkça kullanılacak patika sayısı da artacaktır. Tabla üzerindeki bazı kareler boş kalabilir.

Her oyunun tek bir çözümü vardır ve oyun kitapçığının arkasında gösterilmektedir.

 1. 
2. 
3.